KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Black Sheep Ethiopia Chelba kávéteszt „Elsődleges célom az volt, hogy minőségi alapanyagot tudjak előállítani kávézóm számára! Jelenleg kávézómban, a Cut&Coffee-ban pörkölök, valamint BaristArt Barista iskolámban, Debrecenben. A jövőben pörkölőm kapni fog egy önálló teret. Hetente kétszer-háromszor dolgozom, attól függően, hogy hogyan kapunk megrendelést, bár már szintem minden nap folyik a labor munka. Mi nem az a pörkölő vagyunk, akik a polcról levéve a csomagolt kávét már postázzuk is, mindig frissen rendelésre készítjük el a tételeket. Magas minőségű csomagoló anyagot használunk, hogy az alapanyag minél hosszabb ideig megtartsa maximális minőségét, csomagolás előtt pedig átválogatjuk a szemeket, hogy tökéletes legyen a csomag tartalma. Missziónk az, hogy megismertessük kávézónkon keresztül, a vidéki emberekkel is a világosabb pörkölésű, újhullámos kávékat. Hiszünk abban, hogy az új hullám és a tradicionális olasz pörkölés megfér egymás mellett. Némely kávénkkal törekszünk a két irányzat között egy átmenetet képezni, ilyen például a Fekete Bárány Espresso Blendünk. Pörkölői tudásomat folyamatos önképzés mellett több Magyarországon pörkölő mestertől szereztem, a közel múltban pedig szerencsém volt Timur Dudkintól tanulni, akinél SCAE felsőfokú pörkölő vizsgát tettem.” A Black Sheep minőségének köszönhetően, önmagának generált egy országos jelenlétet, hiszen több felső kategóriás üzlet készít ma Fekete Bárányt az országban (Tóth Gábor, Black Sheep Micro Roastery) - tudtuk meg a forgalmazótól.

Mokasirs Oro szemeskávé teszt A MokaSirs kávépörkölő üzemet, 1954-ben alapította meg egy olasz nemes úr, Giovanni Migliorini „lovag”, a napjainkra Milánó-val egybeépült Pavia kisvárosában. A kezdetektől sok minden változott, de a kávé szeretete és a legjobb minőségre törekvés változatlan maradt. Ennek szellemében vált a MokaSirs, egy modern technológiákat felhasználó, megbízható, komoly és kompetens céggé. A MokaSirs szellemiségéhez szorosan kapcsolódik a kávé nyomonkövetése: az alapanyag beszerzésétől, a gyártási folyamatokon át a partner kávézók-, éttermek- és bárok működéséig. Nem csak az olasz, hazai partnereket, hanem a külföldi ( a frissen elindult magyarországi) disztribúciót végző vállalkozásokat és végfelhasználói pontokat is figyelemmel kíséri, ezáltal pontról-pontra biztosítja a minőséget. A cég rendelkezik a legszigorúbb ISO, FairTrade, EU Bio és Kóser certifikációkkal, minősítésekkel. A MokaSirs a hagyományos olasz eszpresszó vonal mellett, újhullámként a bio-organikus Mundo kávéval és 4-féle Specialty (Ethiopia, Brazil Santos, India, Columbia) különlegeséggel jelent meg. Az Oro 100 % arabika kávé. Brazíl- és Közép-Amerikai kávék keveréke. Egy kifinomult, elegáns, könnyű - és kiegyensúlyozott arabika kávé. Koffeintartalma alacsony, pörkölése közepesen sötét. Alacsony savtartalmú, gyümölcsös és selymes, határozott csokoládé utóízzel. Édessége és krémes állaga miatt tejes italok készítéséhez is ajánlott - tudtuk meg a forgalmazótól.

Goriziana Aroma Classico szemes kávé teszt 1967-ben alapították a Torrefazione Gorizianát . Cég a Rogelja és Crobe család tulajdonában van. Majdnem ötven éves tapasztalattal dolgoznak azon, hogy garantálják a finom és legjobb kávékeverékeket. A minőségi kézműves pörkölésnek köszönhetően az íz változatlan. A cég folyamatosan nő az évek alatt, és a tartomány legnagyobb pörkölője lett. Több mint 24 országba szállítanak világszerte. Márkáik: Goriziana Caffé, Go Caffé, San Giusto Caffé. A Qualitycoffee.hu az olasz kávé elkötelezett híve. Sokáig kerestük olyan pörkölőt, aki az otthoni és bárkávék területén is kiemelkedőt nyújt. A Goriziana Caffé 3 éve lett partnerünk, széles kávé kínálata és különleges aromái miatt. A valódi olasz kávét szeretnénk mindenki csészéjébe megfizethető áron! A Goriziana Caffé Aroma Classico harmonikus keveréke az arabica és robusta kávészemeknek. Nagyon krémes, kellemes ízű kávé azok számára, akik kedvelik az erős ízű, klasszikus olasz eszpresszót: az összes aroma jelleggel, ami világszerte híressé tette - tudtuk meg a forgalmazótól.

Mokasirs Mundo kávé teszt A MokaSirs kávépörkölő üzemet, 1954-ben alapította meg egy olasz nemes úr, Giovanni Migliorini „lovag”, a napjainkra Milánó-val egybeépült Pavia kisvárosában. A kezdetektől sok minden változott, de a kávé szeretete és a legjobb minőségre törekvés változatlan maradt. Ennek szellemében vált a MokaSirs, egy modern technológiákat felhasználó, megbízható, komoly és kompetens céggé. A MokaSirs szellemiségéhez szorosan kapcsolódik a kávé nyomonkövetése: az alapanyag beszerzésétől, a gyártási folyamatokon át a partner kávézók-, éttermek- és bárok működéséig. Nem csak az olasz, hazai partnereket, hanem a külföldi ( a frissen elindult magyarországi) disztribúciót végző vállalkozásokat és végfelhasználói pontokat is figyelemmel kíséri, ezáltal pontról-pontra biztosítja a minőséget. A cég rendelkezik a legszigorúbb ISO, FairTrade, EU Bio és Kóser certifikációkkal, minősítésekkel. A MokaSirs a hagyományos olasz eszpresszó vonal mellett, újhullámként a bio-organikus Mundo kávéval és 4-féle Specialty (Ethiopia, Brazil Santos, India, Columbia) különlegeséggel jelent meg. A Mundo egy bio-organikus kávé, mely termesztésénél alapkövetelmény a vegyszermentesség. A MokaSir’s a gazdákkal a Méltányos Kereskedelem (Fair Trade) szabályai alapján szerződött. A Fair Trade rendszere biztosítja a termelőkkel való tisztességes bánásmódot. A hagyományos módszerekkel történő termesztés, a kézi betakarítás, a zöldkávé 600 kg-os big-bag zsákokban történő szállítása helyett a kis méretű 1,2 kg-os jutazsák, a manufakturális feldolgozási és pörkölési eljárások egyszerre érik el azt, hogy bio minősítésű, valójában pedig természetes és egészséges kávék íze harmonikusabb, gyengédebb, lágyabb lesz. A finom savasság mellett a fűszeres-édes ízek is jobban testet öltenek. 100 % arabika kávé. Alapanyaga, ellenőrzötten bio termesztésű, a Dominikai Köztársaságból származó arabika. Jellemzően lágy, édes és kerek. Lefolyása meglepően gazdag krémben, a szájban is kellemesen krémes érzetet ad - tudtuk meg a forgalmazótól.

Covim Giada szemeskávé tesz A JÓKALMÁR-COFFEE Kft. 2013-ban kezdte el az olasz COVIM kávépörkölő és kereskedelmi vállalat kávé és kiegészítő termékeinek forgalmazását a magyarországi gasztronómiában. Termékeink 6-8 hetente érkeznek, a szavatosságuk csomagolástól számított 2 év. A genovai COVIM évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi kávépiacon. Az üzem világszerte egyedi összetételű, kiváló minőségű kávéfajtákat kínál. A különleges, kíméletes - forró levegővel történő - pörkölés során a kávészemek nem pörkölődnek túl, ezáltal fogyasztáskor nem lép fel kellemetlen savas utóhatás. A pörkölési eljárás és az összetétel garantálja a sajátos, markáns COVIM ízvilágot, valódi „olasz“ élményt nyújtva az ínyenc fogyasztók számára. Élénk savak és testesség. A Giada (magyarul: Jade) az arabica és robusta babok mesterien rafinált keveréke. Egy olyan különleges kávé, amit Önnek is ki kell próbálnia. Illata és íze is alkalmassá teszi desszertként való fogyasztásra. Az étcsoki mellett diós, grillázsos, paprikás jegyekkel rendelkezik, de tapasztaltabb fogyasztók aszalt gyümölcsök mixtúráját is megfigyelhetik. Kiváló választás tejes italokhoz is. Közepes koffeintartalommal bír. Az egyirányú szeleppel ellátott légmentes csomagolásnak köszönhetően a kávé sokáig megőrzi zamatát - tudtuk meg a forgalmazótól.