KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lollo Granbar Saten szemeskávé teszt A Lollo Caffé, egy a Nápolytól mindössze pár kilométerre fekvő kisvárosból importált kávé. Egy "kis" szünet után elérkezett az idő,hogy egy újabb - ez alkalommal egy magasabb árkategóriájú - keveréket ismerhessünk meg. A 2016 év végen bemutatott Lollo Caffé Gran Bar csoport oszlopos tagja a Lollo Caffé Satén nevet viseli. A cég továbbra is ragaszkodott a klasszikus "Lollo Blend" magtartásához, illetve jelen keverék esetében sem tagadható le, hogy egy déli kávéról van szó. A Lollo Caffé Satén, a pörköldétől a következő tömör jellemzést kapta: "A legkiválóbb Brazil és közép-amerikai kávék válogatása, amely kifinomultsága ellenére is erőteljes. Testes, érezhető robuszta-tartalommal rendelkező bársonyos keverék." Nagy sikert aratott az idén januárban, Riminiben megrendezett SIGEP - Fiera Rimini, 2017-es szakmai kiállításon is - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Espresso Gran Gourmet kávéteszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Miscelad'Oro Gran Gourmet 100% Prémium Arabica kávé édes aromával rendelkezik.Testes,vékony crema jellemzi és hosszantartó útóizzel rendelkezik. Közepesen savas, bársonyos aromájú. Kiváló alapanyaga tejes és espresszó technológiával készített italoknak. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Nicaragua El Mozonte kávéteszt A korábbi időszakban a Nicaraguai kávék a szakmában úgy voltak elkönyvelve, hogy blendek készítéséhez megfelelőek. Az utóbbi néhány évben jelentős minőségi előrelépés történt. Köszönhető ez a Cup of Excellence versenyeknek, az aukcióknak, ahol egyértelműen megmutatkozik, hogy a vevők magas árral honorálják a minőségi munkát. A Kapucziner kávé manufaktúra is elkötelezett a minőségi kávék bemutatásában. Nicaragua északi részén található Mozonte város Nuevo Segovia megyében, magas hegyvidéki területen fekszik. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex,édes és gyümölcsös ízvilággal jellemezhető. Az SHG jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő kiváló minőségű arabica kávék kapják. Úgy gondolom a tesztelt kávénk édességen kívül megmutatja, hogy a közép amerikai kávék is gyümölcsös ízjegyekkel is bírnak - tudtuk meg a forgalmazótól.

illy Grani Deca koffeinmentes szemeskávé teszt Az Illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás és technológiai fejlesztés területén. Ha a kávét Ön sem elsősorban a koffein hanem az aromája miatt issza nem fogja észrevenni, hogy koffeinmentes illyt ivott! A híres 100% Arabica illy kávékeverék koffeinmenetes változata, koffeintartalma kevesebb mint 0,05 %. Ha kevés kávét fogyaszt ajánlott a kisebb kiszerelést vásárolni. Pörkölés után a kávét túlnyomáson, a levegő kizárásával, nitrogén hozzáadásával (Pressurization) csomagolják, mely az illy szabadalma, a világ legfejlettebb kávé csomagolása. Így őrzi meg a kávé felhasználásig pörköléskori aromáját és frissességét, melyet az illy 2 évig garantál - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pascucci Decaffeinato szemeskávé teszt Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel. A válogatott robuszta kávé jellegzetes íze, a mosott arabica egyedivé teszik, akár egy eszpresszóról van szó, akár bármelyik kávé különlegességről, amelyben szintén kitűnő. A keverékben visszaköszön a 80-as, 90-es évek Pascucci kávéjának ízvilága; a klasszikus keveréket (Classic), lágyítja és édesíti a hozzáadott Amerikából származó mosott kávé. Az innen származó kávéfajták csökkentik a fás ízt és zamatot, valamint különleges ízt adnak a keveréknek. A csészében gyönyörű, sötét a színe, egybefüggő, vastag krém borítja, testessége érezhető a szájpadláson. A robuszta tartalom személyességet, tömör krémet ad és a finom indiai rumra valamint a melaszra emlékeztető jegyekkel gazdagítja. A koffeint a nyers kávéból természetes eljárás útján vonják ki oly módon, hogy a még nyers kávészemek nedvességtartalmát vízgőz vagy víz segítségével 30-40%-ra emelik, majd szuperkritikus szénsav hozzáadásával, természetes módon tudják így kivonni a koffeint a kávészemekből még a pörkölés előtt. Ezután a kávé pörkölése a koffeintartalmú kávék pörkölésével megegyező módon történik meg. Az így nyert koffeinmentes kávé tulajdonságai (íz, aroma, illat stb.) 100%-ban megegyeznek a koffeintartalmú kávééval, emellett élvezeti értéke is 100%-os, egyetlen különbség a koffein hiánya - tudtuk meg a forgalmazótól.