- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Mobstery Costa Rica kávéteszt
A Mobstery létrejöttét több év munka előzte meg. Kiskőrösön kezdtünk el tevékenykedni, kávézót üzemeltetni. A következő lépés pedig egy saját pörkölő üzem kialakítása. Az alap koncepció, hogy a kávépörkölést minél magasabb fokon sajátítsuk el, és hosszútávon minél több olyan farmról származó alapanyaghoz jussunk majd, amit nők vezetnek. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen szempont, de fontosnak tartjuk, hogy erősítsük a női vonalat. A legfontosabb számunkra, hogy olyan magas minőségű nyerskávékkal dolgozzunk, amelyeket mi is szívesen fogyasztunk, amelyek izgalmas ízeket mutatnak. A pörkölés számunkra művészet és kísérletezés, egy élethosszig tartó tanulási és fejlődési lehetőség. Igazán különleges ez a Costa Rica-i tétel, ami Bányai László farmjáról származik. Fajtája caturra, catuai. A kávét nedves eljárással dolgozták fel, amihez egyedülálló módon, a területen termő limon gyümölcs frissen facsart levét és szelektált kísérleti élesztőt használtak. Ebből a mikro tételből összesen 30 kg készült. A csokoládé mellett a citrom és mandarin ízeket a felhasznált limon, a trópusi jegyeket pedig az élesztő emeli ki. A pörkölés során egyenletes ROR mellett közvetlenül az első crack után történt a drop - tudtuk meg a forgalmazótól.