KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Mobstery létrejöttét több év munka előzte meg. Kiskőrösön kezdtünk el tevékenykedni, kávézót üzemeltetni. A következő lépés pedig egy saját pörkölő üzem kialakítása. Az alap koncepció, hogy a kávépörkölést minél magasabb fokon sajátítsuk el, és hosszútávon minél több olyan farmról származó alapanyaghoz jussunk majd, amit nők vezetnek. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen szempont, de fontosnak tartjuk, hogy erősítsük a női vonalat. A legfontosabb számunkra, hogy olyan magas minőségű nyerskávékkal dolgozzunk, amelyeket mi is szívesen fogyasztunk, amelyek izgalmas ízeket mutatnak. A pörkölés számunkra művészet és kísérletezés, egy élethosszig tartó tanulási és fejlődési lehetőség. Igazán különleges ez a Costa Rica-i tétel, ami Bányai László farmjáról származik. Fajtája caturra, catuai. A kávét nedves eljárással dolgozták fel, amihez egyedülálló módon, a területen termő limon gyümölcs frissen facsart levét és szelektált kísérleti élesztőt használtak. Ebből a mikro tételből összesen 30 kg készült. A csokoládé mellett a citrom és mandarin ízeket a felhasznált limon, a trópusi jegyeket pedig az élesztő emeli ki. A pörkölés során egyenletes ROR mellett közvetlenül az első crack után történt a drop - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A BLCKEST Coffee Roasters alapelve a kimagasló minőségű kávék, egyszerű, mindenki számára könnyen értelmezhető formában történő közlése. Ízeinket a hétköznapok, változó tempójú élethelyzetek, szokások és hangulatok ihletik. Ennek megfelelően kínálunk kávét munkahelyi napindításhoz, egy jó könyv mellé, baráti beszélgetéshez, vagy akár a vasárnapi családi ebéd zárásához. Szerencsések vagyunk, mivel általunk sokra tartott termelők zöldkávéival dolgozhatunk, pörkölésünkkel pedig a kávékra leginkább jellemző ízjegyek kihangsúlyozására törekszünk. Széles alternatívát kínálunk a kellemesen savas, gyümölcsös ízvilág kedvelőitől egészen azokig, akik a mélyebb csokoládés, gyógynövényes ízeket értékelik. Méretünkből adódóan lehetőségünk van kis tételekkel dolgozni, elkerülve a korábbi kávé felhalmozódását, biztosítva a folyamatos frissességet. BLCKEST kávé vásárlásakor fogyasztóink biztosak lehetnek a termék magas minősége felől, elkészítésénél pedig a különleges illat- és ízhatásban. A Peru kávénk igazoltan organikusan, kemikáliák nélkül termesztett és pörkölésre előkészített kávékülönlegesség. A babokat a kávégyümölcstől mosott eljárással távolítják el, majd 9-12 százalékos nedvességtartalomig szárítják, hogy minősége tartós legyen adott időn át, valamint hogy csökkentsék a kártevők és a betegségek támadásának esélyét. Sok kávétól eltérően a pörkölésnél az első reccsenést egy határozottabb színbeli változás előzi meg - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A BLCKEST Coffee Roasters alapelve a kimagasló minőségű kávék, egyszerű, mindenki számára könnyen értelmezhető formában történő közlése. Ízeinket a hétköznapok, változó tempójú élethelyzetek, szokások és hangulatok ihletik. Ennek megfelelően kínálunk kávét munkahelyi napindításhoz, egy jó könyv mellé, baráti beszélgetéshez, vagy akár a vasárnapi családi ebéd zárásához. Szerencsések vagyunk, mivel általunk sokra tartott termelők zöldkávéival dolgozhatunk, pörkölésünkkel pedig a kávékra leginkább jellemző ízjegyek kihangsúlyozására törekszünk. Széles alternatívát kínálunk a kellemesen savas, gyümölcsös ízvilág kedvelőitől egészen azokig, akik a mélyebb csokoládés, gyógynövényes ízeket értékelik. Méretünkből adódóan lehetőségünk van kis tételekkel dolgozni, elkerülve a korábbi kávé felhalmozódását, biztosítva a folyamatos frissességet. BLCKEST kávé vásárlásakor fogyasztóink biztosak lehetnek a termék magas minősége felől, elkészítésénél pedig a különleges illat- és ízhatásban. A BLCKEST Blend fantázianevű kávékeverék egy saját receptúra alapján készült, SCA Speciality rated kávék házasításából készült 100% arabica mix. Ízeiben megtalálható a karamell, a csokoládé és egy enyhe citrusosság. Előbbi komponensei miatt önmagában „feketén” is könnyen fogyasztható, enyhe savai pedig jól harmonizálnak a tejes italok tejcukor tartalmával. Elsősorban a klasszikus vonal kedvelőinek ajánljuk, akik a karakteresebb ízvilágot keresik érdekes ízjegyekkel fűszerezve. A BLCKEST Blend egy könnyen értelmezhető, nagyon népszerű, illatos kávékeverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Egy rövid történettel kell kezdenem. 2017-től működünk együtt Bányai Lászlóval és termelünk közösen speciality kategóriájú kávét a Costa Rica-i Lourdesben. A 2019-es szüretre indulásom előtt egy kedves ügyfelünk, Kovács Dóra a KUGLÓF Café-Bakery-Kitchen tulajdonosa kérte, hogy beszéljünk a kávé kínálatáról. Dóri azt mondta, hogy Bányai kávét akar készíteni, de az Ő ügyfelei nem szeretik az újhullámos, számára túlzottan gyümölcsös kávét, ezért készítsek neki egy sötétebb profilt. Mondtam Dórinak, hogy az Olasz stílushoz nem értek és nem is szeretnék ebben az irányban erőlködni, de megkísérlek, valami köztes profilt kikísérletezni. Túlzás nélkül állítom, hogy közel 2 hónap ment rá és sok-sok batch, mire az egyik számomra is nagy meglepetés lett. Szóval a Csokis Kuglóf létrejötte elsősorban Dórinak köszönhető. Az eredmény egy több, mint barátságos híd a két világ közt. Megjelentek a sötétebb pörkölésre jellemző markáns étcsokoládés ízek, azonban mentes maradt minden égett, kátrányos kellemetlenségtől. Megmaradt egy izgalmas, kifejezetten édes gyümölcsösség, ami engem leginkább édes aszalt szilvára emlékeztet. Plusz ajándék a történetben, hogy a kávé képes lefedni a fogyasztók jelentős részének igényeit, hisz magában, nagyon kevés cukorral és tejjel is tökéletesen működik. Szerintem egy elképesztően izgalmas béke kávé lett a két világ között. Variánsok: Caturra, Catuai Feldolgozás: Yellow Honey Ültetvény tengerszint feletti magassága: 1.450 méter Szüret ideje: január-március Az alapanyag magas minősége miatt az árat kénytelenek voltunk a speciality árkategóriában tartani, így 2020 februárjától 3.555 Ft. / 250 g, vagy 14.225 Ft. / kg. áron szerezhető be - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Cégünk a Pannon Kávé Kft. a 2004. évi megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai kávégépes szolgáltató szektornak. A vállalkozásunk magyar tulajdonosai által meghatározott, széles szolgáltatási körben, az ország egész területén végezzük tevékenységünket, kiszolgálva több ezer elégedett partnerünket. Elkötelezettek vagyunk a hazai kávékultúra színvonalának az emelésében, ennek jegyében tevékenységünket szigorú minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársaink folyamatos képzésére is. A katalóniai Gironában, tradicionális családi manufaktúraként működő Cafés Cornella, amely jövőre ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, most egy egészen különleges minőségű kávékeveréket mutat be a Barista Pro-val, mindazoknak, akik értékelik a kávé tökéletes harmóniáját. A többször is világ legjobb éttermének választott gironai El Cellar de Can Roca is a Cornella Barista Pro 96 kávét kínálja vendégeinek -tudtuk meg a forgalmazótól.