- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Roastopus Siren Espresso - Honduras kávékóstoló
A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. A Finca Alto de los Santos ültetvény 28 hektáron terül el, 1450 méteres tengerszint feletti magasságban. A farm vízigényének biztosítása és a környezet védelme érdekében egy 4 hektáros tározót alakítottak ki a forrás körül. Az érett, piros cseresznyét gondosan, kézzel szüretelik, és emelt ágyakon szárítják. A száradó szemeket gyakran gereblyézik (átforgatják) az egyenletes száradás érdekében. A Siren ezúttal egy érdekes, száraz feldolgozású tételt mutat be a Copan régióból, a Finca Alto de los Santos ültetvényről. Nem egy tipikus, a feldolgozásra jellemző ízvilágot jelenít meg, de a korty végén nem maradnak el a gyümölcsös jegyek. Halványan egy kis kompótos, boros utóiz is felfedezhető - tudtuk meg a forgalmazótól.