KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Santa Bárbara különböző minőségű, mikroklímájú, vulkanikus talajú, tökéletes tengerszint feletti magasságú földet kínált. Mr. Echevarría egy szerény gazdasággal kezdte, és az évek során folyamatosan növelte a termelési kapacitást. A Santa Bárbara nevű főgazdaság jelenleg 350 hektáros. Jelenleg Echevarría úr három fiával, Nicolás-szal, Camilóval és Pedro Miguellel, valamint 1000 kávétermesztés iránt elkötelezett dolgozóval együtt irányítja a céget. A termesztési magasság 1650 méter, ez a magas tengerszint feletti magasság miatt a kávé tovább érlelődik, ami sűrűbb és gazdagabb babokat eredményez. A szelektív betakarítás a legösszetettebb része a jó csészeminőségű kávé előállításának, ezért itt csak teljesen érett kávészemeket szedik le. Ez a filozófia kiváló minőségű eredményeket hozott.Az erjesztési folyamat során a tartályok pH-értékét és hőmérsékletét mérik az eredmény ellenőrzése és garantálása érdekében. És nem hagyható figyelmen kívül több mint 40, különböző fermentációs technikával végzett kísérletünk, ennek köszönhetően egy új technikát valósítanak meg, amely két fermentációs folyamatot ötvöz, az egyiket a pépesítés előtt, a másikat pedig azután. Az eredmény egy édes ízekben gazdag kávé. Kiváló illatú, kakaós kávé; Ízben édes és virágos jegyek jelennek meg, testes és közepes savakkal; Ez egy kerek és édes kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

Az Ethicoffee kft-t 2020ban alapítottuk. Lemma Benjámin és Zewde András, mind a ketten félig etióp, félig magyar kávéimádóként azt szerettük volna elérni, hogy a kávén keresztül közelebb hozzuk a kávé hazájának kultúráját, a magyar kávékedvelők szívéhez. Az alapítás előtt is, de az óta még sűrűbben, járunk Etiópia kávéföldjeire. Az utazások során megismertük a termelés módszereit a termelők kultúráját, életvitelét, és a kihívásait, amelyekkel nap mint nap szembe néznek. Létjogosultságunkat az is alátámasztotta, hogy az etióp kávéipar az elmúlt években liberalizálódott oly módon, hogy akár egy kiszemelt farmer kávéját teljesen lekövethetően tudjuk beszerezni anélkül, hogy az összekeveredne mások kávéjával. A pörkölt kávéinkat, azzal a vízióval kezdtük el pörkölni és csomagolni, hogy bemutassuk a különböző régiók nyújtotta legeltérőbb etióp kávékat. Az Yirgacheffe Bukisakávénk mosott eljárással készült. A fő ízjegyei a csokoládé és jázmin. Ezt a kávét elsősorban eszpresszónakajánljuk, de omni-roast pörkölése miatt filterben is megállja a helyét - tudtuk meg a forgalmazótól.

Az Ethicoffee kft-t 2020ban alapítottuk. Lemma Benjámin és Zewde András, mind a ketten félig etióp, félig magyar kávéimádóként azt szerettük volna elérni, hogy a kávén keresztül közelebb hozzuk a kávé hazájának kultúráját, a magyar kávékedvelők szívéhez. Az alapítás előtt is, de az óta még sűrűbben, járunk Etiópia kávéföldjeire. Az utazások során megismertük a termelés módszereit a termelők kultúráját, életvitelét, és a kihívásait, amelyekkel nap mint nap szembe néznek. Létjogosultságunkat az is alátámasztotta, hogy az etióp kávéipar az elmúlt években liberalizálódott oly módon, hogy akár egy kiszemelt farmer kávéját teljesen lekövethetően tudjuk beszerezni anélkül, hogy az összekeveredne mások kávéjával. A pörkölt kávéinkat, azzal a vízióval kezdtük el pörkölni és csomagolni, hogy bemutassuk a különböző régiók nyújtotta legeltérőbb etióp kávékat. A Guji Hambella Buliye kávénk száraz eljárással készült. Ízjegyei a datolya, kajszibarack, és áfonya. Ezt a kávét inkább filternek ajánljuk, de omni-roastként presszóba is érdemes kipróbálni - tudtuk meg a forgalmazótól.

KTRL (kənˈtrōl, kontrol): a Kontakt kávézó és Roland, a pörkölő, neveinek mozaikszava. A kávé, a termesztéstől a pörkölésen át egészen a végső ital elkészítéséig, a folyamat kézben tartásáról szól. Igyekszünk egyre több ilyen változót kontrollálni, hogy egyszerűbbé tegyük egy nagyszerű csésze kávé elkészítését, minden alkalommal. Célunk, hogy bármilyen elkészítési módhoz kiváló kávét biztosítsunk, így minden kávénkat “omni roast” profillal pörköljük, tehát filterre és espressora is ajánljuk. Hiszünk abban, hogy a specialty kávé komplex kell, hogy legyen, de nem komplikált, ahhoz, hogy ez válhasson a kávézás új mércéjévé - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Mansa Experimental nevét arról a dél-etiópiai körzetről kapta, ahol a kávét termesztik. A tétel 65-85 termelő kávéjából áll össze, akiknek a jellemzően 3-5 hektáros farmjai 1900-2200 méteres tengerszint feletti magasságban, agyagos talajon helyezkednek el. A kávét félárnyékban termesztik más növényekkel, például enset (hamis banán), kukorica és borsó mellett. Az állomásra történő beszállítás után csak az érett vörös cseresznyét választják ki feldolgozásra. Abiyot Boru, az állomás tulajdonosa szigorú minőségi és környezetvédelmi politikát követ – például a folyamat melléktermékeit trágyaként használja fel, és ezt visszaosztja a gazdáknak, valamint gondoskodik az egyéb maradékanyagok megfelelő ártalmatlanításáról. A tulajdonosként eltöltött két év alatt felügyelte a szárítóágyak és a raktári szolgáltatás bővítését, valamint olyan szociális munkálatokba kezdett, mint az útépítés és a termesztők számára a betakarítás előtt nyújtott hitel szolgáltatás. A tervek között szerepel az itteni műveletek javítása és bővítése, valamint különböző feldolgozási technikák kikísérletezése és alkalmazása - tudtuk meg a forgalmazótól.