- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
La Tazza D'oro Excelsior kávékóstoló
A La Tazza d’Oro története 1938-ban indult az olaszországi Szardínia szigeten, családi vállalkozásként. Napjainkban már a világ 20 országában van jelen, de a kávé iránti szenvedély és elkötelezettség, valamint a kiváló minőségre való törekvés jellemzi ma is . Ennek legfontosabb elemei:
- A tőzsdén bejegyzett kávészemeket közvetlenül az ültetvényekről vásárolják, amelyeket szelektáltan, kézzel szednek.
- A keverékeket a szelektált pörkölést követően állítják elő.
- Semmilyen egyéb élelmiszer-előállítást nem folytat a cég.
Egyetlen cél a minőségi kávé előállítása. Az EXCELSIOR blend etiopiai Sidamoból, guetamalai L’Antiguaból és braziliai La Santosból valamint egy kis mennyiségű indiai Parchment Kaapi Royaleból áll. Az aromák bölcsőjének nevezhető. Egyedülálló édeskés aromája és a gyümölcsös ízjegyek teszik különlegessé. A dél-olasz pörkölés ellenére nem karcos, fogyasztása után nem érezzük a keserű retróízt a szájpadlásunkon. A kávé fogyasztása után, az ízélmény fokozása érdekében, étcsokoládét ajánlunk - tudtuk meg a forgalmazótól.