KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti Cremissimo szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A MUSETTI CREMISSIMO: Rendkívül finom aromájú, kellemesen édeskés, klasszikus keverék. 70% arabica – 30% robusta összetétel, lágy, gyümölcsös, virágos, enyhén csokoládés jellegű kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

Musetti Evoluzione CSC szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A MUSETTI EVOLUZIONE: CSC (Caffé Speciali Certificati, lsd. http://www.caffespeciali.it/) minősítésű olasz pörkölésű babkávé, 100% arabica összetételű, aromás, keserű csokoládés és gyümölcsös aromájú kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

La Tazza D'oro Prestige szemeskávé teszt A La Tazza d´oro története több mint 80 évre nyúlik vissza.1938-ban a Murgia házaspár megnyitotta első kávépörkölő üzemét Szardínia sziget fővárosában, Cagliariban. Kezdetektől fogva törekedett a legjobb minőség elérésére. A vállalat a Murgia család közel egy évszázados hagyományának és tapasztalatának valamint a kávé iránti szenvedélyének köszönheti, hogy ma már a világ 3 kontinensén fogyaszthatják a La Tazza d´oro kávékat. A tőzsdén bejegyzett zöld babkávék közvetlen az ültetvényekről érkeznek. A La Tazza d´oro jelenleg 5 fajta keveréket állít elő. Ezek egyike a PRESTIGE 100% Arabika, amelyet 3 kávéfajtából (La Santos-Brazíl; Tournon-Costa Rica; Barahona-Santo Domingo) válogatnak össze egy tökéletes lágy, aromában gazdag íz eléréséhez. A kategória kedvelőinek büszkén és szívből ajánlom - tudtuk meg a forgalmazótól.

Essse D.A Vending szemeskávé teszt Az Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielött az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradicióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közremükődésére, tudományos kutátásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002től az ISO 9001:2000 tanúsítványai. A fő tulajdonsága ennek a keveréknek, az ízek tökéletes egyensúlya és kereksége, a klasszikus testesség és a csokoládés minőség. A csészében kíváló látványt nyújt, a legmagasabb minőségű Arabica és Robusta keverékének köszönhetően. A kávé pörkölése megfelel a tipikus olasz klasszikus kávé pörkölés minőségének. A három 'S' jelentése és a cég filozófiája: olaszul: 'Scienza''Sapienza''Specializzazione' azaz : 'Tudomány' 'Tudás''Specializáció' az eszpresszó világában - tudtuk meg a forgalmazótól.

La Tazza D'oro Gran Miscela szemeskávé teszt A még napjainkban is az alapító család tulajdonában lévő La Tazza d´Oro pörkölő üzem, melyet 1938-ban alapítottak a hagyományok és a korszerű technológia legkifinomultabb elegyét alkalmazva állítja elő kávékeverékeit. Szigorú előírások sorozata jelenik meg a kávéültetvényektől kezdve egészen a csészékig. A GRAN MISCELA blendben guetamalai L´Antigua és a brazíliai La Santos található valamint az indiai Parchment Kaapi Royale. Ez utóbbinak köszönhetően a keverék bársonyosan krémes, testes de ,ugyanakkor aromában gazdag keverék. Retróízként felfedezhetjük az édesgyökér ízjegyeit. Klasszikus caffé espresso, amelynek további különlegessége, hogy kiválóan alkalmas szuperautomata gépekhez is. Szeleppel ellátott 250 g-os fémdobozos kiszerelésben is kapható - tudtuk meg a forgalmazótól.