KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner Pápua Új-Guinea Peaberry szemeskávé teszt A kávékorzó magazinban a Kapucziner kávé manufaktúrának elsősorban blendjei kerültek tesztelésre. Ugyanakkor a kínálatunk túlnyomó részét a single origin kávék alkotják a világ legjobb ültetvényeiről. Ezért úgy gondoltam egy kis kockázatot is vállalva hogy rögtön egy különleges helyen a világ második legnagyobb lakott szigetén termett kávét mutassunk be. A Kimel ültetvény arról is nevezetes, hogy Blue Mountain fajtájú kávét termesztenek. A termés mindössze 5%-a Peaberry kávészem amelyet gondosan kézzel külön válogatnak. Ezt a kávét használjuk a csokis kávészemeink alapanyagául is - tudtuk meg a forgalmazótól.

Essse The Passion szemeskávé teszt Az Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielőtt az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradícióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közreműködésére, tudományos kutatásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002-től az ISO 9001:2000 tanúsítvány. Ez a blend a legmagasabb minőségű arabika és robuszta kávékból áll. A végeredmény egy valódi olaszos eszpresszó, nagyszerű testtel, és finom utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Karib Tenger Gyöngye 100% arabica blend szemeskávé teszt Egy kávé pörkölő manufaktúra számára mindig kihívás egy új blend megalkotása. Az idei évben, hogy még nehezebbé tegyük ezt a munkát, egy adott régió pontosan a Karib szigetek kávéiból készült az új blendünk. Hogy harmonikus íz világú legyen arra is figyeltünk, hogy kizárólag bourbon zöld kávék legyenek az alapanyagok. Ugyanakkor szerettem volna , hogy savasság is megjelenjen és ez adja meg a készített ital élénkségét, elevenségét. Ezért a pink bourbon, orange bourbon, red bourbon és a Yellov bourbon alapanyagokat külön külön megpörköltem. Remélem sikerült egy blendben megismertetni Martinique, Puerto Rico, Guadeloupe és Dominika kávék íz világát - tudtuk meg a forgalmazótól.

Essse Masini szemeskávé teszt Az Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielőtt az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradícióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közreműködésére, tudományos kutatásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002-től az ISO 9001:2000 tanúsítvány. Ez a blend a legmagasabb minőségű arabika és robuszta kávékból áll. A végeredmény egy aromás, bársonyos eszpresszó, nagyon kellemes testtel. Minőségi csokoládé, gyümölcs és virágos ízjegyek jellemzik. A Masini a legmagasabb fogyasztói igényeknek is megfelelő keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

Cagliari Superoro szemeskávé teszt A Caffé Cagliari története 1909-ben kezdődött. Ambrogio Cagliari több éves Brazíliai tartózkodásából hazatérve megnyitotta első kávépörkölő/kóstoló üzletét Modena belvárosában. A család több, mint egy évszázada őrzi a hagyományt, a beszerzés, a termelés és az értékesítés mindmáig családi irányítás alatt áll. A kávé és a kávézás iránti szenvedély által vezérelve a Caffé Cagliari a folyamatosan legmagasabb minőséget biztosítja vásárlói számára. A világ legkiválóbb termelőitől származó nyersanyagokat generációkról generációkra szálló tapasztalat és szaktudás, továbbá a legfejlettebb technológiai megoldások alakítják a kávéfogyasztók számára egyedülálló élménnyé. A Caffé Cagliari jelenleg 35 országban van jelen, és évente 150 millió csésze kávé élteti Ambrogio Cagliari évszázados örökségét. A család a világon egyedülálló kávégép gyűjteménnyel rendelkezik, a gyűjtemény 2012. óta a nyilvánosság számára is megtekinthető. A Superoro a Caffé Cagliari csúcs keveréke. 90% arabica, 10% robusta kávét tartalmaz. Az egyes kávéfajták egyedileg kerülnek pörkölésre, ezután kerül a keverék különleges védőgázas csomagolásba - tudtuk meg a forgalmazótól.