KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lucky Cap Gicherori Kenya  szemeskávé teszt A tesztre egy egészen friss, 2016 januári szüretből származó kávét választottunk. A Kenya Kirinyaga régiójából származó SL28, SL34 és Ruiru 11 fajtájú kávé a Gicherori szövetkezettől érkezett. Az AA+ válogatások rendszerint már bizonyos fokú garanciát jelentenek, hisz a babokat méret alapján előválogatják a termésből, ezt a mi esetünkben még egy speciality minősítés és 90,5 pont tette teljessé. A pörkölési profil kiválasztásánál inkább az adott tétel különlegességeire fókuszáltunk, nem hagytuk magunkat befolyásolni, nem kerestük a sztereotip kenyai kávéjegyeket. A beküldött minta 9 perc 50 másodperces hőkezelést kapott, 3700 g/batch adagban 19% develop time mellett. Nem szeretünk íz leírásokat adni, egyrészt azért, mert befolyásolja a fogyasztót, másrészt azért, mert jellemzően mindenkinek más íz múzeuma van, szóval egy-egy íz, számára jelenthet mást is. Mivel itt mégiscsak ez a feladat és a tesztelők már végeztek a kóstolással mire ezeket a sorokat írjuk, most bevállaljuk. Ennél a profilnál az ásványossága miatt enyhén sós, érett paradicsomos savakat némi csokoládé és melasz egészíti ki. Számunkra egy vidám, friss nyári gyümölcsbomba. Az árnál érdemes figyelembe venni a kétszeri kézi válogatást, az alapanyag minősítését, valamint azt, hogy a minőség érdekében ez a csomagolóanyag 259 Ft./db. (1.036 Ft./kg) - tudtuk meg a forgalmazótól.

Red Baggies Ethiopian Yirgacheffe GR1 Natural kávéteszt Red Baggies: az elnevezés Piros Rövidnadrágot akar jelenteni, ami még bartender koromból maradt, amikor is az utolsó, két évemet egy ilyen nadrágban dolgoztam le. Miért? Poénból, mert nem szeretek beállni a sorba. Persze kaptam a megjegyzéseket a kollégáktól, de az ilyesmi sosem zavart (mindenki más valami sötét cuccban tolta). Azon kívül, meg amikor elhatároztam, hogy szeretnék saját márkát, nem akartam semmilyen hangzatos olasz nevet kitalálni, mert szerintem nekik kevésbé van közük a mai kávés trendhez, meg amúgy is tele van a piac az ilyen nevekkel. Nekem a kávé élvezete a fontos és nem az, hogy mi a márkája, de mivel kellett egy név így lett Red Baggies. Sokszor voltam versenyző barista versenyeken, és idővel a legfőbb gondom a megfelelő kávé és pörkölés lett, mivel Magyarországon nagyon gyorsan fejlődött a versenyzés és ami vele jár. Nagyon sokat köszönhetek a Semiramisnak, akik elindítottak ezen a pályán 2007-ben. Mint versenyző voltam pár megmérettetésen, kaptam mindenféle okleveleket és elismeréseket, de a legjobb eredményem az volt, hogy kétszer megnyertem a Magyar Brewers Cup versenyt, és a Világbajnokságon a számomra, és mindenki máséra is akkor a nagyon meglepő 5. helyezést értem el. Igazából itt kezdtem el érdeklődni a világos pörkölésű kávé iránt, ugyanis addig csak cappuccinot ittam leginkább. Az alapanyagokat manapság leginkább a Mare Terra spanyol cégtől szerzem be. A Red Baggies alapanyagból készül a Nitro Coffee is. Továbbra is jó kapcsolatot ápolok a Semiramissal, részt veszek rendezvényeken, és oktatok is náluk. Továbbá saját barista iskolámban tevékenykedek a Finlandia Mixer Iskola keretein belül - tudtuk meg a forgalmazótól - tudtuk meg a forgalmazótól.

Black Sheep Ethiopia Chelba kávéteszt „Elsődleges célom az volt, hogy minőségi alapanyagot tudjak előállítani kávézóm számára! Jelenleg kávézómban, a Cut&Coffee-ban pörkölök, valamint BaristArt Barista iskolámban, Debrecenben. A jövőben pörkölőm kapni fog egy önálló teret. Hetente kétszer-háromszor dolgozom, attól függően, hogy hogyan kapunk megrendelést, bár már szintem minden nap folyik a labor munka. Mi nem az a pörkölő vagyunk, akik a polcról levéve a csomagolt kávét már postázzuk is, mindig frissen rendelésre készítjük el a tételeket. Magas minőségű csomagoló anyagot használunk, hogy az alapanyag minél hosszabb ideig megtartsa maximális minőségét, csomagolás előtt pedig átválogatjuk a szemeket, hogy tökéletes legyen a csomag tartalma. Missziónk az, hogy megismertessük kávézónkon keresztül, a vidéki emberekkel is a világosabb pörkölésű, újhullámos kávékat. Hiszünk abban, hogy az új hullám és a tradicionális olasz pörkölés megfér egymás mellett. Némely kávénkkal törekszünk a két irányzat között egy átmenetet képezni, ilyen például a Fekete Bárány Espresso Blendünk. Pörkölői tudásomat folyamatos önképzés mellett több Magyarországon pörkölő mestertől szereztem, a közel múltban pedig szerencsém volt Timur Dudkintól tanulni, akinél SCAE felsőfokú pörkölő vizsgát tettem.” A Black Sheep minőségének köszönhetően, önmagának generált egy országos jelenlétet, hiszen több felső kategóriás üzlet készít ma Fekete Bárányt az országban (Tóth Gábor, Black Sheep Micro Roastery) - tudtuk meg a forgalmazótól.

Mokasirs Oro szemeskávé teszt A MokaSirs kávépörkölő üzemet, 1954-ben alapította meg egy olasz nemes úr, Giovanni Migliorini „lovag”, a napjainkra Milánó-val egybeépült Pavia kisvárosában. A kezdetektől sok minden változott, de a kávé szeretete és a legjobb minőségre törekvés változatlan maradt. Ennek szellemében vált a MokaSirs, egy modern technológiákat felhasználó, megbízható, komoly és kompetens céggé. A MokaSirs szellemiségéhez szorosan kapcsolódik a kávé nyomonkövetése: az alapanyag beszerzésétől, a gyártási folyamatokon át a partner kávézók-, éttermek- és bárok működéséig. Nem csak az olasz, hazai partnereket, hanem a külföldi ( a frissen elindult magyarországi) disztribúciót végző vállalkozásokat és végfelhasználói pontokat is figyelemmel kíséri, ezáltal pontról-pontra biztosítja a minőséget. A cég rendelkezik a legszigorúbb ISO, FairTrade, EU Bio és Kóser certifikációkkal, minősítésekkel. A MokaSirs a hagyományos olasz eszpresszó vonal mellett, újhullámként a bio-organikus Mundo kávéval és 4-féle Specialty (Ethiopia, Brazil Santos, India, Columbia) különlegeséggel jelent meg. Az Oro 100 % arabika kávé. Brazíl- és Közép-Amerikai kávék keveréke. Egy kifinomult, elegáns, könnyű - és kiegyensúlyozott arabika kávé. Koffeintartalma alacsony, pörkölése közepesen sötét. Alacsony savtartalmú, gyümölcsös és selymes, határozott csokoládé utóízzel. Édessége és krémes állaga miatt tejes italok készítéséhez is ajánlott - tudtuk meg a forgalmazótól.

Goriziana Aroma Classico szemes kávé teszt 1967-ben alapították a Torrefazione Gorizianát . Cég a Rogelja és Crobe család tulajdonában van. Majdnem ötven éves tapasztalattal dolgoznak azon, hogy garantálják a finom és legjobb kávékeverékeket. A minőségi kézműves pörkölésnek köszönhetően az íz változatlan. A cég folyamatosan nő az évek alatt, és a tartomány legnagyobb pörkölője lett. Több mint 24 országba szállítanak világszerte. Márkáik: Goriziana Caffé, Go Caffé, San Giusto Caffé. A Qualitycoffee.hu az olasz kávé elkötelezett híve. Sokáig kerestük olyan pörkölőt, aki az otthoni és bárkávék területén is kiemelkedőt nyújt. A Goriziana Caffé 3 éve lett partnerünk, széles kávé kínálata és különleges aromái miatt. A valódi olasz kávét szeretnénk mindenki csészéjébe megfizethető áron! A Goriziana Caffé Aroma Classico harmonikus keveréke az arabica és robusta kávészemeknek. Nagyon krémes, kellemes ízű kávé azok számára, akik kedvelik az erős ízű, klasszikus olasz eszpresszót: az összes aroma jelleggel, ami világszerte híressé tette - tudtuk meg a forgalmazótól.