KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2020

La Tazza D'oro Prestige szemeskávé teszt A La Tazza d´oro története több mint 80 évre nyúlik vissza.1938-ban a Murgia házaspár megnyitotta első kávépörkölő üzemét Szardínia sziget fővárosában, Cagliariban. Kezdetektől fogva törekedett a legjobb minőség elérésére. A vállalat a Murgia család közel egy évszázados hagyományának és tapasztalatának valamint a kávé iránti szenvedélyének köszönheti, hogy ma már a világ 3 kontinensén fogyaszthatják a La Tazza d´oro kávékat. A tőzsdén bejegyzett zöld babkávék közvetlen az ültetvényekről érkeznek. A La Tazza d´oro jelenleg 5 fajta keveréket állít elő. Ezek egyike a PRESTIGE 100% Arabika, amelyet 3 kávéfajtából (La Santos-Brazíl; Tournon-Costa Rica; Barahona-Santo Domingo) válogatnak össze egy tökéletes lágy, aromában gazdag íz eléréséhez. A kategória kedvelőinek büszkén és szívből ajánlom - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pacificaffé La Piazza szemeskávé teszt Cégünk megalapítása óta, minden munkatársunk legjobb tudásával azon dolgozik, hogy szlogenünknek megfelelően törekedjünk a tökéletességre. A zöld kávé pörkölését hagyományos dobpörkölővel és léghűtéssel végezzük, a készterméket pneumatikus destoner-rel válogatjuk valamint kézzel csomagoljuk. A Pacificaffé egy mozaik szó, jelentése a kávé szelíd íz harmóniájában rejlik. 2014.-ben új céljaink közé tűztük egy olyan blend megalkotását, amely versenyre kelhet a regionális kávéházak által "tereken" felszolgált Bárkávé kínálattal. Alapvetően, finom, édes keverék volt a stratégiai feladat, megőrizve a testességet. Az összetett folyamat tökéletesítése a gondosan átgondolt recepttel kezdődött. Néhány minta keverék készült. Az alap, egy válogatott Közép-Amerikai mosott arabikákra esett. Az így kapott keveréket profi kóstolók górcsövének vetettük alá. A tőlük begyűjtött információk, mindig hasznosak számunkra. Segít megérteni a kávézási szokásokat, az ügyfelek ízlésvilágát az ország egész területén valamint elengedhetetlen a pontos ideális alap aroma és az íz profil kialakításában. Mégis valami hiányzott, az áttörést sikerült elérnünk egy különleges Indonéz kávébab hozzáadásával, melyet megkoronáztunk a krém és a test tökéletességéért egy csipetnyi minőségi mosott robusztával - tudtuk meg a forgalmazótól.

Essse D.A Vending szemeskávé teszt Az Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielött az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradicióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közremükődésére, tudományos kutátásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002től az ISO 9001:2000 tanúsítványai. A fő tulajdonsága ennek a keveréknek, az ízek tökéletes egyensúlya és kereksége, a klasszikus testesség és a csokoládés minőség. A csészében kíváló látványt nyújt, a legmagasabb minőségű Arabica és Robusta keverékének köszönhetően. A kávé pörkölése megfelel a tipikus olasz klasszikus kávé pörkölés minőségének. A három 'S' jelentése és a cég filozófiája: olaszul: 'Scienza''Sapienza''Specializzazione' azaz : 'Tudomány' 'Tudás''Specializáció' az eszpresszó világában - tudtuk meg a forgalmazótól.

La Tazza D'oro Gran Miscela szemeskávé teszt A még napjainkban is az alapító család tulajdonában lévő La Tazza d´Oro pörkölő üzem, melyet 1938-ban alapítottak a hagyományok és a korszerű technológia legkifinomultabb elegyét alkalmazva állítja elő kávékeverékeit. Szigorú előírások sorozata jelenik meg a kávéültetvényektől kezdve egészen a csészékig. A GRAN MISCELA blendben guetamalai L´Antigua és a brazíliai La Santos található valamint az indiai Parchment Kaapi Royale. Ez utóbbinak köszönhetően a keverék bársonyosan krémes, testes de ,ugyanakkor aromában gazdag keverék. Retróízként felfedezhetjük az édesgyökér ízjegyeit. Klasszikus caffé espresso, amelynek további különlegessége, hogy kiválóan alkalmas szuperautomata gépekhez is. Szeleppel ellátott 250 g-os fémdobozos kiszerelésben is kapható - tudtuk meg a forgalmazótól.

La Tazza D'oro Excelsior szemeskávé teszt A La Tazza d’Oro története 1938-ban indult az olaszországi Szardínia szigeten, családi vállalkozásként. Napjainkban már a világ 20 országában van jelen, de a kávé iránti szenvedély és elkötelezettség, valamint a kiváló minőségre való törekvés jellemzi ma is . Ennek legfontosabb elemei:
- A tőzsdén bejegyzett kávészemeket közvetlenül az ültetvényekről vásárolják, amelyeket szelektáltan, kézzel szednek.
- A keverékeket a szelektált pörkölést követően állítják elő.
- Semmilyen egyéb élelmiszer-előállítást nem folytat a cég.

Egyetlen cél a minőségi kávé előállítása. Az EXCELSIOR blend etiopiai Sidamoból, guetamalai L’Antiguaból és braziliai La Santosból valamint egy kis mennyiségű indiai Parchment Kaapi Royaleból áll. Az aromák bölcsőjének nevezhető. Egyedülálló édeskés aromája és a gyümölcsös ízjegyek teszik különlegessé. A dél-olasz pörkölés ellenére nem karcos, fogyasztása után nem érezzük a keserű retróízt a szájpadlásunkon. A kávé fogyasztása után, az ízélmény fokozása érdekében, étcsokoládét ajánlunk - tudtuk meg a forgalmazótól.