- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Lucky Cap Gicherori Kenya - érik a paradicsom
A tesztre egy egészen friss, 2016 januári szüretből származó kávét választottunk. A Kenya Kirinyaga régiójából származó SL28, SL34 és Ruiru 11 fajtájú kávé a Gicherori szövetkezettől érkezett. Az AA+ válogatások rendszerint már bizonyos fokú garanciát jelentenek, hisz a babokat méret alapján előválogatják a termésből, ezt a mi esetünkben még egy speciality minősítés és 90,5 pont tette teljessé. A pörkölési profil kiválasztásánál inkább az adott tétel különlegességeire fókuszáltunk, nem hagytuk magunkat befolyásolni, nem kerestük a sztereotip kenyai kávéjegyeket. A beküldött minta 9 perc 50 másodperces hőkezelést kapott, 3700 g/batch adagban 19% develop time mellett. Nem szeretünk íz leírásokat adni, egyrészt azért, mert befolyásolja a fogyasztót, másrészt azért, mert jellemzően mindenkinek más íz múzeuma van, szóval egy-egy íz, számára jelenthet mást is. Mivel itt mégiscsak ez a feladat és a tesztelők már végeztek a kóstolással mire ezeket a sorokat írjuk, most bevállaljuk. Ennél a profilnál az ásványossága miatt enyhén sós, érett paradicsomos savakat némi csokoládé és melasz egészíti ki. Számunkra egy vidám, friss nyári gyümölcsbomba. Az árnál érdemes figyelembe venni a kétszeri kézi válogatást, az alapanyag minősítését, valamint azt, hogy a minőség érdekében ez a csomagolóanyag 259 Ft./db. (1.036 Ft./kg) - tudtuk meg a forgalmazótól.