- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Blckest Guatemala Huehuetenango kávékóstoló
A kávénövény a természet ajándéka. Fejlődése a sárból indul és sokszor éveknek is el kell tellnie ahhoz, hogy egy magonc cserjévé fejlődjön és termőre forduljon. Segíti a számára megfelelő talaj és klíma, a szakértő kezek gondozása és védelme a természetes ellenségeivel szemben. Termése tökéletes és egyedi, annak beérése pillanatában. Hosszú útja során betakarításon, feldolgozáson, szárításon, érlelésen, szállításon, pörkölésen és elkészítésen megy keresztül. Ez a kávé lánc, melynek szemei olyan szereplők kezében vannak, akik a legnagyobb tisztelettel vannak a növény iránt és egymásra. Országokat átívelő folyamat ez, melynek lényege hogy a kávé az eredeti tökéletességéből a legtöbbet megtartsa. A BLCKEST Coffee Roastersnél büszkék vagyunk a növényre amivel dolgozhatunk, és akikkel dolgozhatunk, hogy mindig friss és minőségi ital kerüljön a csészébe. Guatemala nagyon széles ízvilágú kávékat ad. A Bourbon, Caturra, Catuai és Typica arabica kávék más pörkölést igényelnek. Sokszor a kolumbiai, brazil, vagy hondurasi fajtákhoz hasonló kakaóssággal, sokszor pedig kenyai és etióp kávékhoz hasonló frissességgel rendelkeznek. Új kávénk egy hosszú keresés eredménye - tudtuk meg a forgalmazótól.