KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Az Indonéz szigetvilág része Bali. Az ország közepén elhelyezkedő hegyvidéken termesztett kávé viszonylag új a prémium ínyenc kávé piacon. A Bali kávé jellemzői a gazdag aromák, füstös (fa) testes ízekkel. E jegyek az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talajnak és a természetes trágyával és árnyéktermesztéssel járó gyakorlatnak köszönhető, amelyek lehetővé teszik a kávébab lassú érését, annak ellenére, hogy a termőterületek magasan vannak. A viszonylag alacsony termés mellett a Bali kávé drága, és nehezen megtalálható világban - tudtuk meg a forgalmazótól.

Cégünk családi vállalkozásként működik Szolnokon. A világ főbb termőhelyeiről válogatjuk a felhasznált zöldkávékat, melyeket nagy odafigyeléssel és heti rendszerességgel, frissen pörkölünk. Pihentetés után, több évtizedes receptúrák szerint keverjük a legkedveltebb Contador blendeket, majd kézzel csomagolunk minden egyes terméket, ami a boltunk polcaira kerül. Az a célunk, hogy vásárlóink elérhető áron, a kommersz kávéktól jobb minőségű terméket vihessenek haza, és ízekben, aromákban gazdag italt készíthessenek belőle otthon. A jövőben igyekszünk a világosabb pörkölést kedvelőknek is bemutatni egy-egy különlegesebb tételt, és folyamatosan fejleszteni eszközparkunkat, szakmai tudásunkat. A kávék minőségét folyamatosan ellenőrizzük és nyomon követjük a zöld kávé raktározásától kezdve, a pörkölt blendek megfelelő tárolásán át, a szakszerű csomagoláson keresztül. Célunk, hogy hosszú távon elégedett kávé kedvelőkkel gazdagodjunk, és örömmel térjenek vissza webshopunkba, vagy mintaboltunkba. Első speciality tételünk! Donas do Café - Brazil száraz feldolgozású single origin kávénk a Minas régió déli részéről származik, a Piedade ültetvényről. 1100 méter magasságban terem, és a száraz eljárásnak köszönhetően különlegesen gyümölcsös ízei, kerek, nem tolakodó savakkal párosulnak. Francia pörkölést kapott - tudtuk meg a forgalmazótól.

 BLCKEST Highland kávékerékünket a közelmúlt - vagy inkább a jelen - nehézségei inspirálták. A COVID-19 okozta lökéshullámok letarolták a hazai és nemzetközi vendéglátást, alapjaiban megváltoztatva a kávé lánc szereplőinek életét is. A generációnk által soha nem tapasztalt járvány régi, méltánytalanul elhanyagolt értékekre világított rá, egyfajta - sok esetben fájdalmas - megtisztulást hozott. Mi a BLCKEST-nél hisszük, hogy a járvány elvonultával sokáig emlékezni fogunk ezekre az értékekre, hogy a sebek begyógyulnak, hogy robbanni fognak a kreatív energiák és nagyon izgalmas évek jönnek a kávés világban. A BLCKEST Highland kávé egy kísérlet. Száraz vörösbort szerettünk volna készíteni kávéból. Elkészítése után egy kerek, mérsékelt savtartalommal rendelkező, csokoládés, klasszikus alapízekben gazdag italt kapunk. Kortyolásra pedig szárítja a szájpadlást, mint egy szép vörösbor. A Hollóka Grafikai Műhely kreatív csapatának köszönhetően a Highland is már a megújult csomagolásunkban elérhető, fogyasztóinknak köszönhetően pedig a Kávékorzó Független Kávémagazin közönségszavazásán 2020-ban a legjobb kávék közé került. Ezeket ezúton is nagyon köszönjük - tudtuk meg a forgalmazótól.