Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Egy apa-fia páros, akik akár Budapesten, New Yorkban, vagy El Salvadorban vannak, mindig a lehető legjobb minőségi zöld kávé után kutatnak. Közép-Amerika, így Guatemala, El Salvador, Costa Rica legjobb minőségű zöld kávé termesztőivel, farmjaival vagyunk 2005 óta közvetlen üzleti kapcsolatban, aminek az eredménye - a rengeteg élményen kívül - egy rendkívül stabil, és ami talán még fontosabb, közvetlen nyers kávé beszállítói kapcsolat méltányos kereskedelem révén. A Herz Coffee Roasters a márka milánói World of Coffee 2022-es sikeres bemutatkozását követően, 2024. június 27-29. között Koppenhágában rendezett World of Coffee 2024 show-n, a Roaster Village-ben mutatta be minőségi kávéit nagy sikerrel. 2024-ben a 250 g-os fémdoboz csomagolásunkkal megnyertük az amerikai Specialty Coffee Assotiation legrangosabb formatervezési díját a Packaging Design Award-ot. A World of Coffee 2024 koppenhágai Packaging Award első helye után, a márka a legrangosabb nemzetközi design díjaként számontartott - a Design Oscarja - Red Dot Packaging Design Award 2024-et is megnyerte. A nyerskávé beszerzéstől a gyártásig, minden a felügyeletünk alatt zajlik. Mit is jelent ez? Az adott régiót, ültetvény kávét mi választjuk ki, ezután a kávépörkölőnbe kerül, amit a saját receptúránk szerint dolgozunk fel, és profillal pörköljük le. Ezután követekzik a kávé feldolgozásánák különböző folyamata. Pörkölt babkávéinkat 200 g és 1000 g-os, aromatartó szeleppel és ziplock-al ellátott talpas tasakba csomagolunk, valamint ugyanez a kínálat 250 g-os nitrogénnel vákuumzárt fémdobozos verzióban is megtalálható. Továbbá az alumínium Nespresso kompatibilis kapszulákat is házon belül saját kapszulázó gyártósorral gyártunk, így folyamatosan tudjuk tartani a frisseséget, kontrolálni a minőséget, valamint az ökológiai lábnyomunkat is alacsonyan tudjuk tartani, mivel minden egy ház alatt, a magyarországi kávéüzemünkben történik, nincs kiszerevezett pörkölés vagy gyártás. A Carvalho Dias és Ottoni családok 1890 óta termesztenek kávét Brazíliában, Minas Gerais vidéken. A termesztőknek már a negyedik generációja folytatja a családi hagyományokat a régió kiemelkedő kávétermesztő területein található farmokon, köztük a Fazenda Rodomunhón. A birtok Alto Paranaíba-ban, Minas Gerais Cerrado régiójának legmagasabb részén található, mintegy 900-1050 méteres tengerszint feletti magasságban. Több mint 450 hektáron terül el, amelyből 316 hektáron mintegy 1,3 millió Mundo Novo, Catuaí, Acaiá és Icatú kávécserjéről szüretelnek - tudtuk meg a forgalmazótól.

Egy apa-fia páros, akik akár Budapesten, New Yorkban, vagy El Salvadorban vannak, mindig a lehető legjobb minőségi zöld kávé után kutatnak. Közép-Amerika, így Guatemala, El Salvador, Costa Rica legjobb minőségű zöld kávé termesztőivel, farmjaival vagyunk 2005 óta közvetlen üzleti kapcsolatban, aminek az eredménye - a rengeteg élményen kívül - egy rendkívül stabil, és ami talán még fontosabb, közvetlen nyers kávé beszállítói kapcsolat méltányos kereskedelem révén. A Herz Coffee Roasters a márka milánói World of Coffee 2022-es sikeres bemutatkozását követően, 2024. június 27-29. között Koppenhágában rendezett World of Coffee 2024 show-n, a Roaster Village-ben mutatta be minőségi kávéit nagy sikerrel. 2024-ben a 250 g-os fémdoboz csomagolásunkkal megnyertük az amerikai Specialty Coffee Assotiation legrangosabb formatervezési díját a Packaging Design Award-ot. A World of Coffee 2024 koppenhágai Packaging Award első helye után, a márka a legrangosabb nemzetközi design díjaként számontartott - a Design Oscarja - Red Dot Packaging Design Award 2024-et is megnyerte. A nyerskávé beszerzéstől a gyártásig, minden a felügyeletünk alatt zajlik. Mit is jelent ez? Az adott régiót, ültetvény kávét mi választjuk ki, ezután a kávépörkölőnbe kerül, amit a saját receptúránk szerint dolgozunk fel, és profillal pörköljük le. Ezután követekzik a kávé feldolgozásánák különböző folyamata. Pörkölt babkávéinkat 200 g és 1000 g-os, aromatartó szeleppel és ziplock-al ellátott talpas tasakba csomagolunk, valamint ugyanez a kínálat 250 g-os nitrogénnel vákuumzárt fémdobozos verzióban is megtalálható. Továbbá az alumínium Nespresso kompatibilis kapszulákat is házon belül saját kapszulázó gyártósorral gyártunk, így folyamatosan tudjuk tartani a frisseséget, kontrolálni a minőséget, valamint az ökológiai lábnyomunkat is alacsonyan tudjuk tartani, mivel minden egy ház alatt, a magyarországi kávéüzemünkben történik, nincs kiszerevezett pörkölés vagy gyártás. A Castaneda család a negyedik generáció óta foglalkozik kávéval el salvadori farmjaikon, és milyen jól teszik! Mert itt a meredek vulkánok között, és 1500 méter felett olyan mikroklíma alakult ki, ahol már szinte bűn lenne nem kávét termeszteni. Olyan ideális környezet ez, ahol a nappali meleg váltakozik a hideg, ködös éjszakai hőmérséklettel, és ahol a kávé együtt nő a többi őshonos növénnyel, a magasabb fák árnyékában, szóval metszeni se kell őket, lehet hagyni, hadd nőjjenek természetes magasságukra - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. Évek óta kedvenceink közé tartoznak a perui kávék, új tételünk pedig csak ráerősít. San Ignacio tartományból érkezett, a La Coipa kerület termelőitől, akik jellemzően maguk szüretelik és szárítják a kávékat. A folyamat egy 24 órás pihentetéssel indul, ezt követi a válogatás és a hántolás, majd 24-36 órás fermentáció és végül 10-14 nap szárítás. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Amikor a világ lelassult, mi felgyorsultunk. A Covid idején megálmodtuk és megvalósítottuk saját pörkölőüzemünket. Gonda Gábor, aki mi saját pörkölőmesterünk, felügyeli és irányítja a pörkölési folyamatokat, minden egyes babot úgy kezel, mintha a legértékesebb kincs lenne. Büszkék vagyunk arra, hogy kávéinkat a legnagyobb gondossággal válogatjuk és pörköljük, hogy kihozhassuk a legjobb ízeket minden egyes szem kávébabból. Nespresso© kompatibilis kapszuláinkkal azt szeretnénk bizonyítani, hogy a minőségi kávé nem csak egy távoli kávézóban érhető el, hanem akár a saját otthonodban is. A CBC Ltd. Muyongwe CWS mosóállomása az Északi Tartományban helyezkedik el, 2007-ben alapították, és szoros együttműködést folytat a Coko, Rushashi, Muyongwe, Rulindo és Muhondo környéki kávétermelőkkel, akik a mosóállomásnak szállítják a kávécseresznyéket. A Muyongwe CWS több díjat is nyert, többek között a Cup of Excellence díjat 2008, 2009, 2013, 2014, 2015 (1. helyezett) és 2018-ban, a 2007-es Elnöki Aranykupa díjat, valamint a Kelet-afrikai Finom Kávé Szövetség (EAFCA) elismerését 2009-ben. A minőségellenőrzés a Muyongwe mosóállomásnál központi szerepet játszik az exporttermékek feldolgozásának minden szakaszában. Szigorú minőségi ellenőrzéseket végeznek a kávészemek betakarításától, feldolgozásától egészen az exportig. Az elmúlt 16 évben szoros kapcsolatot ápoltak a Muyongwe-i farmközösséggel, és különböző ösztönzőket nyújtottak, többek között a nyereség megosztását, az általános egészségügyi ellátást, képzési programokat, a jó mezőgazdasági gyakorlatokra való felhívást, valamint hitel nyújtását a készpénzterhek enyhítésére, hogy fizetni tudják gyermekeik iskoláztatását. Ez az  afrikai kávékülönlegesség a lédús paradicsom, csipkebogyó és piros bogyós gyümölcsök kavalkádját kínálja, vajkaramellás gazdag lecsengéssel - tudtuk meg a forgalmazótól.