KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 Pörkölő partnerünk, a katalán Cafés Cornellá új, különböző pörkölési profilú és összetételű kávéit 2020. januárja óta forgalmazzuk Magyarországon. Az új 10 fajta kávé közt megtalálható klasszikus olaszos pörkölésű kávéblend és területszelektált specialty kávé is. Közülük is az egyik nagy kedvencünk a Cafés Cornellá 83 ECO kávé, amely enyhe (francia) pörkölésű, öko minősítésű 100% arabica kávéblend. Perui, kolumbiai és nicaraguai kávé található benne. Elsősorban prémium partnereinknek ajánljuk, azok közül is azoknak, akik nyitottak a területszelektált kávék iránt, de alapvetően klasszikus ízvilágot szeretnének a vendégeiknek kínálni. Azt gondoljuk, hogy ez a kávé egy jó átmenetet képez a két ízlésvilág közt. Ezen kívül az öko minősítés is fontos, melynek célja a természet megóvása és a kávétermelésben résztvevő talaj termékenységének fenntartása. Sűrű, hosszan tartó test, mogyoróbarna crema jellemzi. Földimogyoró és édesgyökér aromák fedezhetőek fel benne. Mi úgy tapasztaltuk, hogy jól áll neki az alacsonyabb hőfok, de kíváncsian várjuk a teszt eredményeit, és a véleményeket - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A termesztő családról pár mondatban. Van szerencsénk személyesen is ismerni Rodolfot. Fantasztikus karakter, óriási szenvedélye van a kávé termesztés iránt. A Ruffatti család Torinó ( Olaszországból ) költözött El Salvador-ba nagyon régen. A Farm ahonnan ez a kávé származik most az 5. Generáció a családban. Helyrajzilag Cerro El Anguila az Apaneca- IIamatepec hegység tetejének északi oldalán helyezkedik el. A kávécserjék 1640 méterig vannak ki ültetve. Ezen a részen magasabb szint már túlságosan hideg lenne a Bourbon variánsnak, de ahogyan a klíma változik globálisan lehetséges még magasabbra ültetni a jövőben. Az új generáció Rodolfo Ruffatti Batle az elmúlt években arra törekedett, hogy újabb variánsokat telepített a farmra, mint például Rume Sudan, SL-28, Tabi és Pink Bourbon Columbiabol. A kávék feldolgozását a Productor.Coffee csapat vezeti Juayua-ban főleg Honey feldolgozás és kevesebb száraz . A csapat pár éve elkezdett hosszabb fermentációs kísérletekkel is feldolgozni, ami a kávék gyümölcsösségének és savasságának intenzitását emelte . Az elküldött tételben az általunk minőségileg letesztelt cupping asztalon a következő főbb íz jegyek dominálnak : sárgabarack, sárga gyümölcsök , és méz. Közepes, krémes test intenzitás, komplex citrom és alma savak szintén közepes intenzitás - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A One Eleven nem csupán egy specialty kávépörkölő, hanem egy egyedi koncepció, kreatív tudással és őszinte szakmai hitvallással ötvözve. Hisszük, hogy erősségünk az ízekkel és emberekkel való kapcsolatunkban rejlik, ami a legjobb kombináció a tökéletes kávé megalkotásához. Essential kávé kategóriába sorolt specialty tételeinket, azoknak ajánljuk, akik szeretik a kiegyensúlyozott, tradícionális ízvilágú kávékat. Specialty kávéink alapanyagai csak olyan helyről érkeznek hozzánk, ahol a farmerek a minőségorientált értékteremtés hívei, és a fenntartható gazdálkodás elve szerves része a kávéfarm életének és munkásságának. Minden általunk pörkölt kávé esetében törekszünk a tökéletes fajtára és feldolgozásra jellemző íz és aroma kiemelésére, melyet hosszas szakmai profilozás és tesztelés által érünk el. A Santa Cecilia farm tulajdonosa Pedro Veloso és családja. Pedro egész éltében kávéval foglalkozott, és komolyan elkötelezte magát a minőségi termelés mellett. Napi rutinjához tartozik, hogy reggelente meglátogatja a farmokat, felügyeli a betakarítást és a feldolgozás folyamatát. Ennek az odafigyelésnek köszönhető, hogy a farm mind UTZ és Rainforest megbízhatósági minősítéssel rendelkezik. A kávé minősége mellett, Pedro számára fontos a mindennapi kapcsolattartás a partnereivel, ezért délutánjait az irodájában töltve személyesen fogadja azok hívásait. A kávébabok a szüret után a lehető legnagyobb figyelmet kapják, ezért a pörkölés során mi is odafigyelünk arra, hogy megtartsák a testességüket és a termőterületre jellemző minőséget - tudtuk meg a forgalmazótól.