- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Bányai Marsellesa kávékóstoló
A tengerszint feletti 1410-1550 méteren elhúzódó területet keresztülszeli a tisztavizű „Isten áldása” forrás, mely a feldolgozás során és a frissen telepített cserjék gondozásánál óriási segítségünkre van. A termelők körében nagyon ritka a saját tulajdonú feldolgozó állomás, azonban a Bányai finca ezen kevesek közé tartozik, így mi magunk dolgozzuk fel termésünket. Ez azért is fontos számunkra és nyilván vevőink számára is, mert így a folyamatot az első pillanattól az utolsóig magunk felügyeljük, kizárva minden gondatlanságot. A Marsellesa fajta egy komplex genetikájú, különleges hibrid kávé. Jó ellenállóképességű és hozamú és kifejezetten jó csészeminőséget ad azon a tengerszintfeletti magasságon, ahol a Bányai ültetvények találhatóak. Kellemesen édes, áfonyalé, narancslekvár, rózsa és őszibarack ízkarakterek jellemzik - tudtuk meg a forgalmazótól.