KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 Hivatásos zenészekként, kávéőrültekként, mániákus koffeinistákként koncertturnéink alkalmával végigkóstoltuk a Nagyvilágot. Kerestük az erős, intenzív, testes kávét, amire rámondhatjuk, igen ez az, ezt kerestük! Volt sok kávé közeli élményünk, de az igazit most tudtuk csak megkapni. A saját kávénk, az Extra Coffee lett a mi méregerős Feketénk. A világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, olasz, spanyol pörkölőmanufaktúrákban kísérleteztünk. A végeredmény elégedettség, büszkeség és öröm. Nekünk a kávé több, mint egy ital. Minden termékünk kiváló minőségű kávészemekből és egyedi pörköléssel készült, a legelhivatottabb olasz mesterek gondos munkájának felügyelete alatt. Lászlót a kávéhoz nem csak az ital szeretete fűzi, hiszen családi vonalon édesanyjának volt saját kávézója, majd időközben egy barista és egy "Coffee Expert" képzést is elvégzett, hogy mélyebbre ássa magát a témában, így széles rálátása nyílik a klasszikus olasz és divatos specialty kávék világára is. Mindezek mellett pedig a századfordulós és századeleji kávéházi kultúra lelkes rajongója és kutatója. Csikány Tamás “ Fácán" nyitása a minőségi gasztronómiára a villányi borvidéken kezdődött a kétezres évek elején. Gere Attila-Bock József-Tiffán Zsolt-Gere Tamás négyese nagy hatással volt rá. A baráti szálaknak köszönhetően közvetlenül a Nagyágyúktól kapott szakmailag hasznos iránymutatásokat. A szolnoki Tiszavirág fesztivál zenei szervezőjeként pedig 15 éve sikeresen csiszolja a gasztronómiai kiállítók, a szórakoztatók és.a nagyérdemű közönség hármasának gyémántját. Max Power kávénk, élénkítő és krémes, telt testű, közepes pörkölésű kávékeverék, ami prémium minőségű guatemala-i és mexico-i 100%-os robuszta kávéból készül. Extra erős és intenzív, diós és csokoládé utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Hivatásos zenészekként, kávéőrültekként, mániákus koffeinistákként koncertturnéink alkalmával végigkóstoltuk a Nagyvilágot. Kerestük az erős, intenzív, testes kávét, amire rámondhatjuk, igen ez az, ezt kerestük! Volt sok kávé közeli élményünk, de az igazit most tudtuk csak megkapni. A saját kávénk, az Extra Coffee lett a mi méregerős Feketénk. A világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, olasz, spanyol pörkölőmanufaktúrákban kísérleteztünk. A végeredmény elégedettség, büszkeség és öröm. Nekünk a kávé több, mint egy ital. Minden termékünk kiváló minőségű kávészemekből és egyedi pörköléssel készült, a legelhivatottabb olasz mesterek gondos munkájának felügyelete alatt. Lászlót a kávéhoz nem csak az ital szeretete fűzi, hiszen családi vonalon édesanyjának volt saját kávézója, majd időközben egy barista és egy "Coffee Expert" képzést is elvégzett, hogy mélyebbre ássa magát a témában, így széles rálátása nyílik a klasszikus olasz és divatos specialty kávék világára is. Mindezek mellett pedig a századfordulós és századeleji kávéházi kultúra lelkes rajongója és kutatója. Csikány Tamás “ Fácán" nyitása a minőségi gasztronómiára a villányi borvidéken kezdődött a kétezres évek elején. Gere Attila-Bock József-Tiffán Zsolt-Gere Tamás négyese nagy hatással volt rá. A baráti szálaknak köszönhetően közvetlenül a Nagyágyúktól kapott szakmailag hasznos iránymutatásokat. A szolnoki Tiszavirág fesztivál zenei szervezőjeként pedig 15 éve sikeresen csiszolja a gasztronómiai kiállítók, a szórakoztatók és.a nagyérdemű közönség hármasának gyémántját. Vintage Italian Espresso kávénk eredeti olasz receptúra alapján készül, egy igazi extra erős eszpresszó. Lágy de mégis ütős, aranyszínű krémmel a tetején, közepes pörkölésű testes kávékeverék, első osztályú brazilia-i arabica (20%), valamint vietnam-i és uganda-i robuszta (80%) kávéból - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Mexikói "El Olmo" ültetvényen olyan kávét állítanak elő, amely nem csak fenntartható, hanem pozitív környezeti lábnyomot hagy maga után. Ez egy filozófia, amely El Olmót nemzetközi környezetvédelmi úttörővé tette. A babot árnyékban termesztik, amely olyan termesztési módszer, ahol a talaj maximális mennyiségű CO2-t vesz fel. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon biztosíthatják, hogy a kávé ital CO2-semlegessé váljon. Ezen túlmenően a szárítás során a saját napenergia parklukból származó természetes napsugárzást és energiát használják fel, tehát elkerülik az áram és a szállítás együttes használatát, amely nagyban különbözik a hagyományos kávétermesztéstől. A Teocelo környék magasságából adódó hűvösebb hőmérséklet és az árnyék összhatása azt eredményezi, hogy a kávébabok lassabban érlelődnek, és ezáltal a bab sűrűbbé válik. A nagyobb sűrűségű bab komplexebb ízeket és kiváló aromát eredményez. Ebből a régióból származó mexikói kávé kitűnő diós/mogyorós íz, selymesség, könnyű test, jellemzi csokoládé és vanília, valamint esetenként zöld alma ízjegyekkel - tudtuk meg a forgalmazótól.