Hozzávalók:
- 3cll tejszín
- fahéj
- szerecsendió
- barna cukor
- 1dl erős forró kávé
- 1cl csokoládészirup
1 deciliter lehetőleg Columbiai vagy hasonló blendből készült erős kávét (nem eszpresszót!) melegítsünk össze 3 cl tejszínnel és 1 cl csokoládésziruppal. Ízesítsük barnacukorral, fahéjjal és szerecsendióval. Szűrjük kávéscsészébe, vagy hőálló pohárba. Nyomjuk rá a tejszínhabot és csokoládéforgácsokat vagy fehéjdarabkákat tegyünk a tetejére.
A recept másik variációjában a kávét, fahéjat és kakaót összekeverve együtt főzik le filteres kávéfőzőn. A csokoládé szirup helyet kávélikőrt adnak hozzá (ajánlott a Kahlua), tetejére tejszínhabot nyomnak és megszórják fahéjjal, illetve csokoládé forgáccsal.
Csészealjon, szalvétával és kávéskanállal kínáljuk. Extra cukrot is adhatunk mellé.