KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Mexikói kávé variációk

mexikói kávé variációkMexikói kávénak nevezzük, ám a recept valószínűleg észak-amerikai. Ezzel együtt finom! Izgalmas és valóban temperamentumos ízeket nyerünk vele!

Hozzávalók:
  • 3cll tejszín
  • fahéj
  • szerecsendió
  • barna cukor
  • 1dl erős forró kávé
  • 1cl csokoládészirup

1 deciliter lehetőleg Columbiai vagy hasonló blendből készült erős kávét (nem eszpresszót!) melegítsünk össze 3 cl tejszínnel és 1 cl csokoládésziruppal. Ízesítsük barnacukorral, fahéjjal és szerecsendióval. Szűrjük kávéscsészébe, vagy hőálló pohárba. Nyomjuk rá a tejszínhabot és csokoládéforgácsokat vagy fehéjdarabkákat tegyünk a tetejére.

A recept másik variációjában a kávét, fahéjat és kakaót összekeverve együtt főzik le filteres kávéfőzőn. A csokoládé szirup helyet kávélikőrt adnak hozzá (ajánlott a Kahlua), tetejére tejszínhabot nyomnak és megszórják fahéjjal, illetve csokoládé forgáccsal.

Csészealjon, szalvétával és kávéskanállal kínáljuk. Extra cukrot is adhatunk mellé.