KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ezt a kutyát mindenki imádni fogja: Doggee Barista Box

doggee barista box nyitás2012 januárjában megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is a Doggee Barista Box, amit Molnár Attila barista bajnok álmodott meg és hozott létre. A kávébarátok legújabb szentélye Budapesten a  XIII. kerület Tátra utca 29-ben található.



doggee barista box belsőMi is az BARISTA BOX?
A Barista Box egy olyan hely, ahol mindent megtalálsz akár barista, akár „csak” egy kávé szerelmes vagy. Tekinthetsz rá úgy, mint egy nagy dobozra, amibe mindent belepakolsz, amit szeretsz vagy ami fontos neked, mint egy kisgyerek. Ebbe a dobozba én megpróbáltam belepakolni mindent, ami nekem fontos és kedves a kávé kapcsán. Tehát van ebben a dobozban sok különleges kávé, kávégép, más érdekes kávékészítő eszközök, daráló és mindenféle professzionális kiegészítő…

doggee barista box kávégép és pultÉs mi történik ebben a dobozban?

A Barista Box tulajdonképpen kóstoló bárként üzemel, ahova bátran beszaladhatsz egy brutális íz élményre, melyet alapvetően eszpresszók, kapucsínók és alternatív technikával készített kávék fognak garantálni. Ezek alapanyaga természetesen az általunk nagyra becsült és forgalmazott HAS BEAN fajta kávék és blendek. Ez csak egy dolog, mert ebben a kis dobozban kerülnek megrendezésre az általunk megálmodott Barista Jamek is, amit mi csak „kutyaszorítónak” becézünk, és további rendezvénysorozataink is: Gerilla Art, Top Barista, Drink & Art…

doggee barista box has bean kávékA kávé, amit mi kínálunk a baristáknak és kávé imádóknak, az az én kedvenc pörkölőmtől és jó barátomtól Stephen Leightontól származik. A HAS BEAN termékcsaládban megtalálhatók egyedi blendeken túl a legritkább szezonális single origin fajták is. Mi különlegesnek érezzük azt a hitet, mellyel kávét készítünk vendégeink részére. Gyere be, beszélgess velünk, tegyél minket próbára, igyál egy jó kávét, miközben együtt megkeressük neked azt a kávét, azt a technológiát ami TE vagy! Vagyis lehetek a személyi kávé szakértőd, vagy úgy is mondhatnám akár, hogy a kávé stylistod… Aki hozzánk betér, az egy magától értetődő plusz szolgáltatást kap a csomag briliáns kávé mellé.

doggee barista box kávétömörítőkA „dobozban” elfér még a képzés és tanácsadás is, mivel nekünk fontos, hogy átadhassuk Neked azt a tudást, amire egy baristának feltétlenül szüksége van. Igazából nem is hívnám képzésnek, mert a barista tanfolyamok közül egyikhez sem hasonlít. Amit mi szeretnénk megvalósítani az egy új irányzat. Megtaláltuk annak módját, hogyan lehetsz részese mindannak a szaktudásnak is, amit Nicaraguától Japánig láttam, vagy azoknak a trendeknek, amit az elmúlt években tapasztaltunk a világban.
Szóval a dobozban immáron van kávé, a kávézás élménye, eszközök, gépek, tréning, rendezvények, tudás és élet!
Most már tudod hogy a Doggee a baristák és a kávé szerelmeseinek legjobb barátja.

Lesz-e valami harapnivaló?
Persze: kávé, kávé és lesz még kávé is.

doggee barista box kávéválasztékA Has Bean kínálatából hányféle kávé lesz elérhető?

5 fix blend állandóan! Továbbá az alábbi kontinensekről lesznek országok ,ahonnan 1-3 fajta lesz jelen a készlet erejéig, mivel állandóan frissül: 

Africa: Etiópa, Kenya, Ruanda. 
America: Bolívia, Brazília, Kolumbia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua. 
Ázsia: India, Indonézia

A kávékat Stephennel történő egyeztetés és cupping után választjuk majd ki, mivel ő tudja, hogy mennyi nyerskávéja van és hogy meddig lesz elérhető.

Tehát egy picit olyan lesz a single origin választék, mint a sorszámozott palack bor :): addig van, míg mind nem isszák az emberek. Aztán jöhet az új szüret...

doggee barista box belső térMiért DOGGEE lett a neve?
Ez egyszerű, mindenkinek van sztorija, kinek szebb, kinek jobb, nekem inkább érdekes… Én szerény körülmények közt töltöttem fiatalságomat a nyolcadik kerületben. A lényeg, hogy ebben a mikroközösségben nem voltak annak idején jó kilátások egy könnyed életútra, senkinek sem jósoltak szép jövőt. Ebből eredt, hogy többször mondtuk egymásnak:„Kutya, fuss mert itt hamar beléd harapnak!” Tehát úgy élsz, mint egy kutya. Eszel, alszol, harcolsz, csavarogsz és elsuhan melletted az élet.
Na de ez nem az én sorsom! –  gondoltam már gyerekként is. Miután az utcán megéltem már sok rosszat, az volt a célom, hogy kitörjek onnan, és bebizonyítsam magamnak, hogy igenis el lehet jutni oda, ahol mosoly van, szenvedély a kemény munka, és nagy betűvel írják az ÖNMEGVALÓSÍTÁST!
A kutya becézése a DOGGEE, ami inspirál és erőt ad!

Miért pont mostanra időzítetted a nyitást?

Már hosszú ideje fontolgattam, hogy teljesítsem-e azt az álmom, hogy saját pörkölőm legyen, de arra jutottunk pörkölőmesteremmel Stephennel, hogy suszter maradj a kaptafánál. Egyik napról a másikra nem lehetnék profi pörkölő, ő pedig profi barista, ezért inkább összedolgozunk.
Vissza a bolthoz: kellett már egy hely, ahol mindezt meg tudjuk valósítani, ahol a kéréseknek eleget tudunk tenni.

Mi jöhet még ezek után?
A vendégek. Most TI jöttök!