KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Sándor elárulta díjnyertes kávéreceptjét

Tóth Sándor Zsindelyes kávékülönlegességévelKét kilót adnak el Magyarországon a világ legdrágább kávéjából, aminek kilója 120 ezer forint, de lehet különleges egy kávé a készítés módjától is.

Már a Hungexpo pavilon előtt érezni az összetéveszthetetlen kávéaromát ezen a hétvégén: a hely a kávék szerelmeseié és a kávékészítőké ezen a hétvégén. Ma gigantikus pörkölőszerkezetekkel, csillogóvillogó kávégépekkel és tizenkét féle specialitással várják a kávé szerelmeseit.

– Biokávénk mellé az Olaszországban is újdonságnak számító guaranás kávét is bemutatjuk – mondja Szomor Kálmán kiállító. A másik standon hangulatos, fa mérőpoharakban nepáli, galapagosi, Costa Rica-i és elefántkávé sorakozik.

– Az aranyárban mért hetvenezres jamaican bluemountaint, illetve a kilónkénti százhúszezres kopi luakot nem hoztuk ki. Törzsvevőink így is megveszik belőle az évi két kilót – árulja el Kozeschnik László.

Díjnyertes kávékészítők is várják a nagyérdeműt, köztük Tóth Sándor, aki az idei magyar bajnokságon coffee good in spirits, azaz alkoholos kávékülönlegesség kategóriában első lett.

– A Zsindelyes kávé igazi élmény, amit bárki el tud készíteni – mondja a barista, aki készséggel osztotta meg receptjét a Bors olvasóival. – Tegyenek egy mokkáskanálnyi Amnaréna szirupba két és fél gramm vaníliás cukrot, két vékony csík citromhéjat és egy centiliter zsindelyes újfehértói meggypálinkát, és töltsék fel eszpresszókávéval!

Forrás: Bors