Musetti Kávézó, WestEnd City Center Krúdy tér 13.

Nyomtatás
szamila musetti kávézó westend portálA Szamila Kft., a Musetti magyarországi forgalmazója nem is tudta volna pörgősebb helyen megnyitni referencia kávézóját a Nyugati téri WestEnd bevásárlóközpontjánál. Az aluljáró szinten megtalálható rendkívül gusztusosan és ötletesen kialakított kávézóban mindig nagy a sürgés-forgás. A kávé a Musetti csúcsblendje a Grand Cru, melynek tesztjét már olvashattuk a Kávékorzó oldalain.
szamila musetti kávézó westend pultA 3 kg-os fémdobozos kiszerelés és a nagy forgalom együtt biztosítja, hogy a kávé a lehető legfrissebb állapotában kerüljön ledarálásra és elkészítésre. A tökéletesség további fokozására adagonkénti darálással dolgoznak egy Mahlkönig K30-as darálóval, maga a kávégép pedig egy kétkaros La Cimbali.

Az espresso 7,4 gramm őrleményből készül, megfelelő tömörítés mellett, előírásszerű lefolyással és minőséggel. Hőmérséklete, mennyisége tökéletes volt, tigrismintás vastag cremája lassan, süppedősen nyelte el a ráhintett cukrot.

A készítés folyamata gyors és profi, a barista remekül érti a dolgát, a kávé mellé kapunk fehér és barna cukrot, valamint egy étcsokis kávészemet is. Tejhabosítással és mintaöntéssel kapcsolatos érdeklődésemre sem jött zavarba, pillanatok alatt elém került egy mutatós és tökéletes tejhabbal elkészített cappuccino. A barista srácnál minden együtt van, ami a jó kávéhoz kell, annak szeretete, ismerete, megfelelő tudással „fűszerezve”.

szamila musetti kávézó westend kávégépszamila musetti kávézó westend barista
szamila musetti kávézó westend kapucsínószamila musetti kávézó westend eszpresszó

Az árak:

szamila musetti kávézó westend latteEspresso: 360 Ft
Cappuccino: 440 Ft
Latte: 480 Ft

Jó ötlet a pultban kialakított mélyedés sor, ahol cukrok és egyéb gyors hozzáférést igénylő kellékek lapulnak. A hitelesség kedvéért meg kell említenem, hogy nem mindig a mostani tesztelésnél pultban levő barista dolgozik itt, és az elkészült kávé minősége kismértékben változhat a készítőjétől függően. De mivel csalódnom egyszer sem kellett a tesztet megelőző kb. 6-8 látogatásnál, így a helyet a különösen ajánlott jelzővel tudnám illetni!

Pontozás:

szamila musetti kávézó westend kiszolgálópult1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Paljoc
5 5 5 5 5 25


Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!