KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Leche ahogy Andrew szereti

kávédesszert lecheFinom, hideg kávédesszertet lehet készíteni, ma tanultam, tetszett, elkészítettem, lefotóztam...

Ezt az italféleséget úgy hívják, hogy leche. Méz helyett lehet mindenfle édes sűrű likört is aláönteni. (tojás, Baileys, ...stb.)

Hozzávalók:

  • 1. méz (lehetőleg gyantás ízeket is hordozó, alpesi vagy havasi virágméz)
  • 2. sűrített tej vagy tejszín (hidegen!)
  • 3. MoKambo Argento kávé (ristretto)
  • 4. tejszínhab (hidegen!)

A fenti sorrendben kell a csészébe önteni, a kávét ristretto-ként ajánlott lefőzni jól lehűtött üvegpohárba. (Az alábbi felvételen az üvegcsészét nem hűtöttem, hogy ne párásodjon, és jól lehessen fotózni). A gyantás-tömjénes mézet a Mokambo Argento szintén gyantás-fűszeres háttéríze miatt választottam, más kávé esetén érdemes olyan mézet választani, amely összehangban van az adott kávé ízvilágával. (A különböző virágmézek is nagyon sokfélék ízhatás tekintetében...)
A ristretto hamar lehűl, egy kellemes, aromás, hideg, látványos és finom kávéital a "végeredmény".

Figyelmetekbe ajánlom még, nézzétek meg, hogyan készülnek a MoKambo kávéköltemények:

Caffè MoKambo
{youtube}kuCh5VOXYLk{/youtube}