Finom, hideg kávédesszertet lehet készíteni, ma tanultam, tetszett, elkészítettem, lefotóztam...
Ezt az italféleséget úgy hívják, hogy leche. Méz helyett lehet mindenfle édes sűrű likört is aláönteni. (tojás, Baileys, ...stb.)
Hozzávalók:
- 1. méz (lehetőleg gyantás ízeket is hordozó, alpesi vagy havasi virágméz)
- 2. sűrített tej vagy tejszín (hidegen!)
- 3. MoKambo Argento kávé (ristretto)
- 4. tejszínhab (hidegen!)
A fenti sorrendben kell a csészébe önteni, a kávét ristretto-ként ajánlott lefőzni jól lehűtött üvegpohárba. (Az alábbi felvételen az üvegcsészét nem hűtöttem, hogy ne párásodjon, és jól lehessen fotózni). A gyantás-tömjénes mézet a Mokambo Argento szintén gyantás-fűszeres háttéríze miatt választottam, más kávé esetén érdemes olyan mézet választani, amely összehangban van az adott kávé ízvilágával. (A különböző virágmézek is nagyon sokfélék ízhatás tekintetében...)
A ristretto hamar lehűl, egy kellemes, aromás, hideg, látványos és finom kávéital a "végeredmény".
Figyelmetekbe ajánlom még, nézzétek meg, hogyan készülnek a MoKambo kávéköltemények:
Caffè MoKambo
{youtube}kuCh5VOXYLk{/youtube}