KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi Blue pod kávéteszt

veronesi blue pod kávétesztA Veronesi Kávépörkölő egy fiatal vállalkozás.1996-ban alapította Roberto Veronesi, akinek profi baristaként az volt az álma, hogy egyszer saját pörkölőt nyisson és saját márkát teremtsen. A szó szoros értelmében családi vállalkozásban dolgoznak, feleségével és testvérével vezetik az üzemet. A rendkívül dinamikus fejlődés következtében folyamatosan növelni kellett a kapacitást és helyhiány miatt többször költözött a cég, végül 2001-ben egy modern ipari parkban találta meg jelenlegi helyét, Reggio Emilia tartomány Bagnolo nevű városkájában.
A Veronesi márka Lengyelország, Ukrajna, Németország, Portugália, Svájc, Franciaország, Bulgária, Románia, Görögország és Hong Kong után megérkezett Magyarországra, hogy meghódítsa a kávérajongókat,- legyenek akár kotyogót, podos gépet, vagy profi espresso gépet használók - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávé hivatalos forgalmazójától, az Il Moretto Kávé Kis és Nagykereskedés-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Veronesi Blue Pod

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 veronesi blue pod kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
4
6
4
6
20
SiD/SGL Podstar
2
4
2
4
12
Weinmaker/RDL Cappuccino
3
5
3
5
16


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A pod egy tetszetős királykék csomagolásban érkezett, a felirat arany színű és minden szükséges információ  megtalálható a hátoldalon a podról, gyártóról. A párna megfelelően tömörített, útólagos tömörítést nálam nem igényelt. Lefolyása szép, megfelelő sebességű. A krém jó, megfesti a csésze oldalát, a cukrot fogja és még enyhe mintázódásra is hajlamos. A keverék fő íze egy kakaós-nektáros íz, enyhén édeskés tónust adva az italnak. Koffein tartalmát magasnak érzem, savasság nem jellemzi. Utóíze mokkás, keserű kakaós – közepesen hosszan tart. Ez egy egyszerű, de szerethető keverék, reggeli első kávénak tökéletes választás lehet. Tejes italnak sem rossz választás, de én szívesebben fogyasztottam eszpresszónak.

SiD

A kávé lefolyása picit gyorsabb a kelleténél, a crema vékonyka és viszonylag sápadt. Magasabb hőmérsékleti tartományban a krémesség javul, de a színe akkor is világos, karamellás színű marad. A kávé eléggé jellegtelen, talán karamellásnak, csokoládésnak mondható, de az egész nagyon fáradt és fakó, aromaszegény. Testesség és savasság sem jellemzi, olyasmi, mint egy átlagos automatás kávé. Sajnos ez a Veronesi pod nálam nem sok izgalmat hozott a konyhára: kellemetlen rossz minőségű robusztára utaló ízek nincsenek benne, de ezen kívül semmi pozitív élményt nem tudok kapcsolni hozzá. Talán tejeskávénak merném ajánlani.

Weinmaker A Veronesi Blue, ahogy a neve is utal rá, kék csomagolásban érkezett. Sajnos a pod tömörsége nem volt tökéletes, gyorsabban jött le a kelleténél. Ezen valamelyest lehet segíteni némi utólagos tömörítéssel. A krém színe világosbarna, elég vékonyka, a cukrot nem tartja, átesik rajta, de azért megkeverés után záródik. Ízében is egészen egyszerű. Leginkább egy étcsokis vonalat érezni, jól érezhető nektáros édességgel, de az aromák tompák, fakók. Testessége közepes. Utóíze mokkás jellegű, némi keserűséggel.

veronesi blue pod kávéteszt csészeveronesi blue pod kávéteszt csapolásveronesi blue pod kávéteszt eszpresszó

 

Összegzés: A Veronési kék podja kellemes csomagolású. Sajnos lefolyása gyorsabb a kelleténél, ezért a krém nem túl vastag, és a testesség is szenved némi csorbát. A krém világosbarna színű, közepes vastagságú. A cukrot csak nagyon rövid ideig tartja, de megkeverés után is szépen záródik. Ízében az egyszerűbb, de szerethető vonalat képvisel. A kakós, csokoládés vonal dominál, jól kivehető nektáros kiédesedéssel. Testessége közepes. Leginkább eszpresszónak ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!