Szombat kora délután, Luigiéknál indult sorrendben a 3. Kávékorzós buli, amelyre végre mindenki el tudott jönni. A teljes tesztcsapat feleségekkel karöltve, és meghívásunkat elfogadta Tóth Sándor Barista bajnok is. Röviden és tömören fantasztikusan jó volt, de aki tovább olvas, az könnyen meg is bizonyosodhat róla.
A csapat 3-4 óra között gyülekezett, bár az első fecskék már hamarabb megérkeztek. A házigazda fűtötte fel a kemencét, közben Sanyi (Tóth Sándor) mesélt sok érdekeset olaszországi élményeiről. Természetesen gépekből megint nem volt hiány, vagy 3-4 ipari őrlő volt csatasorba állítva, és Paljoc is elhozta a nemrég beszerzett Ascaso szettet. A Kávézás sem volt a véletlenre bízva, Sanyi jóvoltából háromféle Carraro blend lett frissen bontva, így koffeinbevitelben sem volt hiány.
A pizza elkészültéig Orsi zseniális sajttortájára csapott le a nagyérdemű, és Barbara iszonyat mennyiségű sajtos rúdját csipegette a csapat. Sanyi pedig egy igazi Barista bajnok módjára sziporkázott, és a túlélőfelszerelései közül, mindig előhúzott valami érdekes és meglepő darabot.
Igazi törökös kávé készült, a töménytelen eszpresszó mellet, így aki nem ismerte volna, annak Sanyi tartott egy autentikus bemutatót, melyhez természetesen elővarázsolt egy kis gázégőt, a hozzá tartozó törökös készlettel. Mellette szintén a táskák egyikéből whiskey különlegességek teremtek az asztalon, így a hozott anyaggal együtt többféle különlegességet sikerült megízleni.
Elkészítette a londoni világbajnokságon is bemutatott kreatív céklás csodáját az Aftersix-et (a recept megtalálható oldalunkon), amely valóban elképesztően jó volt, különleges, és meglepő ízekkel ajándékozta meg a kóstolót. Aki teheti kóstolja meg, megéri!
Közben Luigi is elkészült a pizzákkal, amelyek sorban sültek, és ugyanabban a tempóban tűntek is el az asztalról. Valami egészen fantasztikusak voltak, olyannyira, hogy a jelen sorok gépelése közben is megindult a nyálelválasztásom. Margherita, tonhalas, magyaros, ruccolával bolondított, és felsorolni is képtelenség, hogy mennyi finomság sült a kemencében. A mestert dicséri, hogy tényleg pillanatok alatt elfogyott minden, és Lorient már többen le akarták fogni, hogy ne zsákmányoljon többet a mennyei pizzákból. Pedig őt nem csak mint kávétesztelőt, hanem mint gasztrobloggert is jól ismerhetik a netezők. (lorien.blog.hu)
Persze ő is készült egy kis meglepetéssel, és a hűtőtáskából előkerült a mascarpónés, szilvakrémes, rozmaringos pohárkrém mintegy desszert gyanánt. Azt kell mondjam, hogy annak ellenére, hogy a pizzából már mindenki degeszre ette magát, nem volt olyan aki be ne küldött volna egyet, ebből a finomságból is. Ha valaki kíváncsi rá, megkóstolhatja a Dining Guide fesztiválon, ahol Lorien is főzni fog.
Úgy gondolom, hogy újból nagyszerűre sikeredett a találkozó, és hihetetlenül jó dolog volt találkozni és beszélgetni egymással. Végre megismerhettük Lorient és Böbét is, és Tóth Sándorral is sokan most találkoztak először élőben :) . Nagyon jó kis társaság kovácsolódott össze. Remélhetőleg ha odafent is úgy akarják lesz folytatás, mivel már a helyszínen is megbeszéltünk újabb időpontokat. Mielőtt még elfeledném ezúton köszönöm Luiginek és Vikinek a szíves vendéglátást, és a többieknek pedig, hogy eljöttek és jelenlétükkel emelték az est fényét.
A buliról készült további képek itt megtekinthetők!
A Sanyi által szállóigévé lett köszönéssel zárnám soraimat: „A nap süssön rátok, és vigyázzatok a bőrötökre!”