KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Covim Granbar Pod - megkóstoltuk

covim granbar pod kávétesztA genovai COVIM évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi kávépiacon. Az üzem világszerte egyedi összetételű, kiváló minőségű kávéfajtákat kínál. A különleges, kíméletes - forró levegővel történő - pörkölés során a kávészemek nem pörkölődnek túl, és ezáltal fogyasztáskor nem lép fel kellemetlen savas utóhatás. A pörkölési eljárás és az összetétel garantálja a sajátos, markáns Covim-ízvilágot, valódi „olasz” gasztronómiai élményt nyújtva az ínyenc fogyasztók számára. A Covim Granbar egy 60% arabika és 40% robuszta arányú keverék. Egy igazi olasz sűrű, vastag habos krémkávé, harmonikus ízvilággal - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Covim kávé hivatalos forgalmazójától, az Expolygon Kft -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Covim Granbar Pod

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 covim granbar pod kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
7
4
8
23
SiD/Ionia
5
8
4
8
25
Weinmaker/Euromatik Steam
4
6
4
8
22


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott minta egy piros-fekete designt felvonultató tasakban érkezett, minden adat fellelhető rajta.  A kávé lefolyása rendben van, nincsen szükség (utó)tömörítésre. A krém vastagsága jó, a cukrot szépen megtartja, a csésze oldalára is felkúszik. A kávé alap íze étcsokoládés-kakaós, mellette enyhén malátás, mandulás és egy pici diós íz is néha elkapható. Koffein tartalma igen magasnak tűnik, komoly robuszta hányadot sejtetvén. A robusztás, erős kávét kedvelőknek igen jó kávé lehet ez, szerintem mindenképpen ajánlott.

SiD

A kávé lefolyása szép, krémes, a lefolyási idő is megfelelő. A Covim Granbar egy egyszerű, karakteres eszpresszó keverék, erőteljes csokoládés, mogyorós ízzel. Krémessége a podos átlaghoz képest kiemelkedő, ezért a legtöbb podos géppel szépen elkészíthető. Eszpresszónak vagy risztrettónak ajánlom. Koffein tartalma jelentős, ezért az esti órákban óvatosan fogyasszuk!

Weinmaker Kultúrált csomagolású pod. Tömörítése teljesen rendben van, így a pod lefolyása is szép. Krémje világosbarna, vastagsága jó, a cukrot rövid ideig megtartja, és végig megmarad. Íze határozottan étcsokoládés, pörköltmagvas aromákkal a háttérben. Nem bonyolult ízvilágú blend, sajnos nem igazán az én világom. Utóíze közepesen hosszú, melybe az étcsokis íz mellé pici kesernyésség is társul. Fogyasztás után jól érezhető az erőteljes koffeintartalom. Reggeli ébresztőkávénak, eszpresszónak jó választás lehet, risztrettónak kevésbé ajánlanám, mivel nem nyújt különleges ízélményt.

covim granbar pod kávéteszt csészecovim granbar pod kávéteszt eszpresszó
covim granbar pod kávéteszt csapoláscovim granbar pod kávéteszt krém 

Összegzés: Szép, igényes csomagolású pod. Könnyen feltéphető, jó tömörítettségű, nem igényel utólagos tömörítést. Lefolyása krémes. A krém vastagsága podos viszonylatban jó, a cukrot rövid ideig megtartja, és megmarad a fogyasztás végéig. Egyszerű ízvilág jellemzi ezt a Covim blendet, melyben az étcsokoládés aroma a meghatározó, melyhez társulnak némi malátás, és pörköltmagvas ízek. Magas koffeintartalmú, jelentős robuszta hányaddal rendelkező keverék. Testessége jó. Utóíze közepesen hosszú, étcsokoládés, mokkás jellegű. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!