KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti Cremissimo podos kávéteszt

musetti cremissimo podos kávétesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. 

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. 

Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti 201 egy édes, testes, finom, ízletes aromájú, 70% arabika – 30% robuszta összetételű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Musetti kávé hivatalos forgalmazójától, a Szamila Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Musetti Cremissimo

Ár: 66 Ft/db, Forgalmazó adatai
 musetti cremissimo pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
7
4
9
24
SiD/Ionia
4
8
4
9
25
Weinmaker/Euromatik Steam
4
8
4
10
26


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Fekete tasak, és hasonló design, mint a 201-es pod csomagolásán, itt azonban már feltűnik a Caffé  Musetti logo. A kávé lefolyása megfelelő, nincsen szükség (utó)tömörítésre.  A krémje vajkaramella   színű, vastagsága jó, a cukrot tartja. A kávé egy édeskés, csokoládés ízzel dominál, mellette egy picike fűszeresség és marcipán aroma is felbukkan. Koffein tartalma közepes, bizonyára van benne 20-30% robuszta.  Utóíze is édeskés, csokoládés. Igen finom kávé, a nap bármely szakában bátran fogyasztható, tejes ital alapjaként, vagy egymagában.  Újabb finom, jó Musetti kávét ismerhettem meg ebben a pod-ban. 

SiD

A Cremissimo pod rokonságot mutat a korábban tesztelt 201-essel, mintha annak kifinomultabb, lágyabb változata lenne. Krémessége és olajossága megfelelő. Íze étcsokis, karamellás, enyhén rozsos, köményes utóízzel. Kellemes, általános célú eszpresszó keverék.

Weinmaker Elegáns, fekete csomagolásban érkezett. A pod tömörsége jó, lefolyása szép. Krémje világosbarna színű, podhoz mérten kellően vastag. A cukrot rövid ideig tartja és tökéletesen záródik, majd kitart a fogyasztás végéig. Íze kakós, csokoládés, karamellás, nektárosan édeskés. Testessége jó. Utóíze hosszú, csokoládés, némi mokkássággal, alig kivehető füstösséggel a háttérben. Nagyon kellemes, összhangban lévő keverék. Elsősorban eszpresszónak vagy risztrettónak ajánlanám, de tejes italok alapjaként is kellemes volt.

musetti cremissimo pod csapolásmusetti cremissimo pod krémmusetti cremissimo pod csapolás
musetti cremissimo pod csészemusetti cremissimo pod eszpresszó

 

Összegzés: Igényes csomagolású pod, jó tömörítéssel. Lefolyása egyenletes, mintaszerű. Krémje kellően vastag, amely a cukrot picit tartja. Kevergetés után tökéletesen záródik, és kitart a fogyasztás végéig, szépen megfestve a csésze oldalát. Íze hasonlatos az előzőleg kóstolt 201-hez, de jóval kifinomultabb, lágyabb változatban. A domináns karakter a csokoládés, kakós vonal, amit tökéletesen egészít ki a karamella, némi fűszerességgel és marcipánnal a háttérben. Kellően testes, és jó olajosságú. Utóíze hosszan tart, amelyben továbbra is a csokis-kakaós vonal a meghatározó, kiegészülve némi mokkás aromával, és egy lehelletnyi füsttel. Harmonikus, keresk egészet alkot ez a blend. Egy kellemes általános célú keveréket ismerhettünk meg ebben a blendben, melyet készíthetünk eszpresszónak, risztrettónak, de kapucsinónak is tökéletesen megállja a helyét, ráadásul az ára is nagyon rendben van. Bátran ajánljuk megkóstolásra.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!