KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti 201 pod - nagyszerű minőség, verhetetlen áron

musetti 201 pod tesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. 

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. 

Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti 201 egy cukorködben pörkölt, markáns, karamellás ízvilágú, 20% arabica – 80% robusta összetételű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Musetti kávé hivatalos forgalmazójától, a Szamila Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Musetti 201

Ár: 32 Ft/db, Forgalmazó adatai
 musetti 201 pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
5
7
5
10
27
SiD/Ionia
5
9
5
10
29
Weinmaker/Euromatik Steam
5
8
5
10
28


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Egyszerű, ezüst színű csomagolásban érkezett a pod. Érdekes módon a csomagoláson sehol sem olvasható, hogy a Musetti cég terméke, mintha esetleg titkolni akarnák a dolgot…  Pedig felesleges : nincsen mit szégyenkezniük ezzel a kávéval!  A kávé lefolyása megfelelő, de véleményem szerint picikét gyors, ha szép, vékony, egérfarkas lefolyásra vágyunk, akkor szükség van a manuális (utó)tömörítésre.  A krémje  mogyoróbarna, vastagsága kiváló, a cukrot tartja. Ami podos kávénál meglepő, hogy megfelelő lefolyás esetén szép tigrismintás krémet kapunk a csészénkben. A kávé nem egy bonyolult ízvilágot tár fel : keserű kakaós, étcsokis – egy kis mandulás ízzel a korty végén.  Érezhető az igen magas robuszta jelenlét, koffeinben nincsen hiány.  Ajánlott a robuszta túlsúly miatt nem túl forró, sárkányos vízzel csapolni : ez a pod nagyon kellemes, jó kávé :  abszolúte best buy.  Kiváló ár/érték!

SiD

A tasak felbontásakor markáns pörkölt illat üti meg az orrunkat, nem gyakori az ennyire illatozó kávé pod. A pod jól tömörített, lefolyása megfelelő, nem túl gyors. A kávé krémje podos kávéhoz képes szokatlanul vaskos, olajos, felszalad a csésze falára. Színe karamellás, jobban elkapott csapolás esetén tigrismintázatú. A kávé íze csokoládés, földimogyorós, erős fűszerességgel, amit mintha szerecsendióra és egy kevés szegfűbors keverékére emlékeztetne. A magas robuszta tartalom ellenére nincs a kávénak kellemetlen gyógyszeres vagy egyéb rossz-robuszta íze. Erős, testes eszpresszót ad, mely jelentős koffeintartalommal bír (80% robuszta!), érezhetően megpörget. Ideális ébresztő kávé, ráadásul még ízletes is és az ára kategóriájában eddig veretlen. A bar-espresso keverékek rajongóinak feltétlenül ajánlott!

Weinmaker Kultúrált, ezüst színű csomagolás. A Musetti rokonságot le sem tagadhatná, bár ez csak azok számára derül ki, akik ismerik a Musetti podjait. Ugyanaz a dizájn, csak nincs feltüntetve a Musetti név. A lefolyás picit gyors, annak ellenére, hogy a tömörítés kézzel tapintva teljesen korrektnek tűnt. Ettől eltekintve a krém erőteljes, vastagsága nagyszerű, a cukrot szépen tartja. Az ízvilága határozott, nem túlbonyolított, csokoládés, kakaós, némi mandulával és pörköltmagvas ízzel. Testessége, olajossága kiváló. Magas robusztatartalma ellenére sincs kellemtlen ízhatás, csak a magas koffeintartalomban köszön vissza. Tökéletes reggeli ébresztő kávé, szinte azonnal érezhető hatással. Az ár pedig több mint meggyőző. Ilyen minőségű kávét, ebben az árfekvésben még nagyítóval sem találni. Egyértelműen Best Buy kategória, kötelező darab a podos készletekben.

musetti 201 pod kávé csapolásmusetti 201 pod csapolásmusetti 201 pod eszpresszó

 

Összegzés: Egyszerű, ezüst színű csomagolás, letisztult megjelenéssel. A Musetti podokat ismerőknek, azonnal beazonosítható dizájn, bár a cég neve sehol sem szerepel a csomagoláson. Tömörítése jó, bár egyes gépeken előfordulhat egy picivel gyorsabb lefolyás, amin utólagos tömörítéssel segíthetünk, de ettől függetlenül is nagyszerű végeredményt kapunk. A krém podtól szokatlanul vaskos, szép textúrájú, a cukrot szépen tartja. Ízvilága kakaós, csokoládés, mogyorós, mandulás. Robuszta tartalma magas, de valószínűsíthetően kiváló minőségű, mivel semmilyen kellemetlen ízeket nem tapasztalhatunk. Testessége kitűnő. Magas koffeintartalma miatt ideális reggeli ébresztő kávénak. Ár/érték aránya verhetetlen. Legalábbis nem találkoztunk még ilyen minőségű, és ennyire kedvező árú poddal. Kötelezően ajánlott darab. Abszolút Best Buy!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!