KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Grand' DECAF Marca Oro koffeinmentes podos kávé

grand decaf podos kávé kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolt termékét így kíváncsian tettük próbára. Különösen erőteljes, testes íz, amely nem fosztja a valódi kávé élményétől. Lássuk hogyan szerepelt!

 

 

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

Az il Moretto kávé hivatalos forgalmazójától, Kiss Tibortól kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Grand' DECAF Marca Oro

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 grand decaf podos kávé csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
3
8
5
9
25
SiD/Ionia
4
7
5
7
23
Weinmaker/Euromatik Steam
4
8
5
9
26


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Egyszerű, de tetszetős kék csomagolásban érkezett a pod. Ezen ellentétben az előző mintával már igen sok információ van a pod hátsó oldalán, itt már angolul is.  A kávé lefolyása szép, vékony egérfarkas, nem gyors – nincsen szükség manuális (utó)tömörítésre.  A krémje  szép mogyoró barna, vastagsága közepes, a cukrot rövid ideig tartja csak. A krém a csészét szépen megfesti, olajossága megfelelő. A kávé egy keserű kakaós, étcsokis ízzel nyit – egy kis mokkás ízzel spékelve.  Nincsen mellékíze, igen testes érzetet sugall, nem érezhető rajta, hogy koffeinmentes. Utóíze közepesen hosszan tart, egy enyhe füstös-mokkás ízzel jellemezném.  Koffein mentes kávéhoz képest meglepően intenzív ízvilágot hordoz.

SiD

Aki kedveli a testes, robusztás eszpresszó bár keverékeket, annak jó hírem van, ez a kávé pontosan ezt az élményt nyújtja: egyszerű, tömény kakaós, étcsokoládés ízvilág és mindezt akár este is élvezhetjük, mivel koffeinmentes változatról van szó. A kávé krémje podos viszonylatban hibátlan, kellőképpen vastag, olajos és a színe sem sápadt. Nekem ez a verzió jobban ízlett a hagyományos társánál, de ez nem meglepetés, volt már ilyen más podos kávék esetében is.

Weinmaker Egyszerű csomagolás, mely kékségével és nagybetűs DECAF felirattal tudatja, hogy itt kérem koffeinmentes podról van szó. A pod tömörítése jó, mindenféle trükközés nélkül is szépen folyik le. Krémje szép mogyoróbarna, és igen erőteljes, podos viszonylatban nagyszerű. Ízvilága egyszerű kakaós, étcsokoládés, de összességében teljesen egyben van. Kóstoláskor észrevehetetlen a koffeinmentesség, semmi mellékíz nem tapasztalható. Testessége tökéletes, olajossága is nagyon jó. Utóíze közepesen hosszú, kakaós, mokkás. Nekem sokkal jobban tetszett, mint az előzőleg tesztelt "hagyományos" változat. Ráadásul az ára is verhetetlen.

grand decaf podos kávé csapolásgrand decaf podos kávé kifolyásgrand decaf podos kávé eszpresszó

 

Összegzés: Egyszerű, de kellemes csomagolású pod. Tömörítése teljesen rendben van. Lefolyása ennek köszönhetően trükközés nélkül is tökéletes. Krémje podos viszonylatban nagyszerű, vastag, a cukrot süppedősen nyeli el, és kitart a fogyasztás végéig. Íze étcsokoládés, kakós, egyszerű, de jól eltalált, intenzív ízhatás jellemzi. Testessége és olajossága is nagyszerű. Semmi sem utal arra, hogy koffeinmentes kávét kortyolgatunk. Utóíze közepesen hosszú, melyben előjön egy kis mokkás jelleg. Bátran ajánljuk aki elfogadható árú és minőségű koffeinmentes podot keres. Ennyiért gyakorlatilag best buy kategória.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!