KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Barbera Espresso Casa pod - a menő manó

Barbera Espresso Casa podos kávétesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készíti nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Az Espresso Casa POD minőségi kávékeverék, melynek kellemesen édes alapíze olyan más, erősebb jegyekkel keveredik, amelyek élénkebb ízt adnak az espresszónak. Egyesíti magában a gyengéd és az erősebb, zamatos ízvilágú kávék aromáját, amelyek a pörkölt íztől a csokoládéig terjednek. A kávé ezáltal lesz kiegyensúlyozott, teljes és telt ízű. Az értékes kávészemek illatos aromái különlegesen erős utóízt hagynak maguk után, a kávé habja pedig bőséges és sűrű. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Barbera kávé hivatalos forgalmazójától, a Kávébolt.net-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Barbera Espresso Casa

Ár: 90 Ft/db, Forgalmazó adatai
 Barbera Espresso Casa podos kávé csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
5
8
4
8
25
SiD/Ionia
5
8
4
7
24
Weinmaker/Euromatik Steam
5
8
4
9
26


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Csakúgy mint a Barbera decaf azaz koffeinmentes pod, ez is igen tetszetős csomagolásban érkezett. A lefolyása szép, vékony egérfarkas, nem gyors. A krémje szép barna, és vastagsága impozáns podos viszonylatban, a cukrot szépen tartja, majd süppedősen nyeli.  A krém a csészét szépen megfesti, olajossága megfelelő. A kávé étcsokoládés, fűszeres ízeket hordoz, egy pici kis füstösséggel. Utóíze közepesen hosszan tart, egy enyhe füstös-mokkás íz jellemzi. Koffein tartalmát közepesre tippelem, kellemes, bármikor fogyasztható kávénak ítélem meg.

SiD

Ez a Barbera pod a cég Esperia keverékét juttatja az eszembe, noha más néven fut. Az ital megfelelő konzisztenciájú, selymes, olajos érzetet ad, igazi crema bajnok: a krém vaskos, a cukrot is megtartja és enyhén tigris mintázatút is sikerült csapolnom belőle, ami podnál ritka jelenség. Íze alapvetően édeskés, dominánsan kakaós, karamellás, marcipános jegyekkel, utóíze enyhén rumos. Nem savas, nem füstös, egy nagyon kellemes kerek ízvilágú kávé, melyet elsősorban tisztán eszpresszónak vagy risztrettónak ajánlok.

Weinmaker Jópofa csomagolás. A pod csomagolás, tömörítése nagyon jó, ezáltal mintaszerű a lefolyása is. Krémje nagyon jó, a cukor szépen sűlyed alá, és szépen megfesti a csésze oldalfalát. Íze csokoládés, jól érezhető édességgel, háttérben némi mandulás-marcipános jelleggel. Kellemes kerek ízvilág. Utóíze közepesen hosszú, melyben tovább viszi a fogyásztáskor tapasztalt ízeket. Eszpresszónak vagy risztrettónak tökéletes, de nekem kapucsínónak is ízlett.

Barbera Espresso Casa podos kávé csészeBarbera Espresso Casa podos kávé eszpresszóBarbera Espresso Casa podos kávé krém

 

Összegzés: Tetszetős csomagolású pod. Nagyon jó a tömörítése, szépen, egérfarkasan csurog le. A krém vastagsága podos viszonylatban kiváló. A cukrot süppedősen nyeli el, és kitart a fogyasztás végéig. Ízében a kakós-csokoládés jegyek dominálnak, jól kivehető kiédesedéssel, és a háttérben marcipános, karamellás, fűszeres aromákkal. Eltalált, kerek ízvilágú kávé. Testessége jó. Utóíze közepesen hosszú, melyben továbmegy a kakaós-csokis vonal, némi mokkás beütés kíséretében. Elsősorban risztrettónak és eszpresszónak ajánljuk, de nyugodtan el lehet készíteni kapucsínónak is.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!