KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Barbera Deccafeinato - koffeinmentes pod

barbera deccafeinato koffeinmentes pod tesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készít nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Hét különböző, válogatott kávébabból áll. A tökéletes minőség elérése érdekében az egyes fajtákat külön pörkölik, s csak aztán keverik össze.  A koffeinmentes ,,Decaffeinated pod" értékes Arabica és Robusta kávé keveréke. A koffeint gyengéd eljárással vonják ki, hogy a kávé megőrizze összetéveszthetetlen ízét. Ennek a keveréknek kellemes, illatos aromája van tartós utóízzel, köszönhetően a hagyományos lassú, intenzív pörkölési módnak.  Nem túl erős, nagyon ízletes koffeinmentes kávé. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Barbera kávé hivatalos forgalmazójától, a Kávébolt.net-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Barbera Decaffeinato

Ár: 105 Ft/db, Forgalmazó adatai
 barbera deccafeinato koffeinmentes pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
3
7
3
8
21
SiD/Ionia
3
7
3
7
20
Weinmaker/Euromatik Steam
3
7
3
7
20


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A Barbera decaf azaz koffeinmentes podja igen tetszetős kék csomagolásban érkezett, a gyártó  adatai szerint kevesebb mint 0,05% koffein lehet  a tasakba zárt kávénkban. A kávé úgy vettem észre igényli a jól felfűtött podos gépet, a krém így lesz szép mogyoróbarna színű. Krémje megfelelő vastagságú podos viszonylatba, a cukrot rövid ideig, süppedősen nyeli.  Olajosnak nem mondható, a csészét igen visszafogottan festi meg. A kávé íze legfőképpen keserű mandulásnak mondható, mellette egy kis gyümölcsös ízzel.  Mellékíz a koffein elvonásától nem érezhető, a kávé véleményem szerint megállná a helyét egy normál, koffein tartalmú kávé mellett is. Utóíze viszonylag hosszan tart, egy enyhe füstös, kesernyés íz marad szánkban, egyáltalán nem bántó kesernyésséggel. Én egyáltalán nem fogyasztok koffeinmentes kávét, de ezt a podot, keveréket szívesen fogyasztottam.

SiD

A podok vidám, hivalkodó színű tasakokba vannak csomagolva, melynek az uralkodó háttérszíne a világoskék. Ez a világoskék szín szerintem nem lehet véletlen: a tejcsokoládék csomagolásának is ez a népszerű alapszíne és ez a Barbera kávé mintha folyékony tejcsoki lenne. A lefolyás alapvetően nem túl krémes, az ital nem igazán sűrű vagy olajos, de a krémje azért megfelel egy arabica blend kritériumainak. A színe világos, karamellás jellegű. A karamella az ízekben is megjelenik, összességében egy karamellás tejcsokoládét tudok magam elé képzelni, ha az ízeket kell jellemeznem. Ez egy finom, nőies kávé és mivel koffeinmentes, ezért elsősorban az íze miatt fogyasztjuk és ennek tökéletesen meg is felel.
Ideális tejes italok alapjául is.

Weinmaker Színes, vidám csomagolásban érkezett a Barbera koffeinmentes podja. Nálam a kívánatosnál gyorsabban folyt le, amin egy pici utólagostömörítéssel segíthetünk. Krémje podos viszonylatban elfogadható, színe világosbarna, a cukrot rövid ideig tartja, de a kevergetés után zárul. A csésze falát vékonyan festi meg. Íze lágy, semmi vegyszeres mellékíz, amely néha előfordul a koffeinmentes podoknál. Egy lágy csokoládés vonal a meghatározó íz, amelyben feltűnik egy kis karamell. Ez a karamelles érzet az utóízben is teljesen megmarad némi mokkásság kíséretében. Testessége közepes, lehetne olajosabb, sűrűbb egy picit.

barbera deccafeinato koffeinmentes pod csapolásbarbera deccafeinato koffeinmentes pod kávé lefolyás
barbera deccafeinato koffeinmentes pod eszpresszóbarbera deccafeinato koffeinmentes pod csésze

 

Összegzés: Tetszetős, vidám csomagolású pod. Krémje közepes, a cukrot picit tartja. Ízében egyáltalán nem köszön vissza a koffeinmentesség. Kellemes, lágy ízvilág. Fő ízkaraktere, csokládés, karamelles, mandulás. Testessége lehetne jobb. Utóíze kellemes, hosszú. A fogyasztáskor megtapasztalt ízvilág megy tovább, kiegészülve pici mokkás jelleggel. Finom, bátran ajánlható koffeinmentes pod.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!