KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Tiszta vizet a kávéba

Víz Szinte minden italról (alkoholosról is) el szokás mondani, hogy egyik legfontosabb korlátozó tényezője a készítése során felhasznált víz tisztasága. Klórozott, vasízű vízból nem lesz finom eszpresszó. Alapvetően három út...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Kávékereső és kávézókereső - kávébarátok hasznos adatbázisa

kávébab szívTisztelt Kávébarátok!
Végleges stádiumába ért a korábban már beharangozott
kávékereső és kávézókereső fejlesztése. Arra szeretnénk bíztatni látogatóinkat és olvasóinkat, hogy vegyenek részt az adatbázis bővítésében, hogy ezzel is elősegítsük a hazai kávézási kúltúra fejlődését.

Röviden szeretnénk bemutatni a fentebb említett szolgáltatásokat:

kávékeresőKávékereső

A Kávékereső létrehozásával az volt a célunk, hogy egy olyan átfogó kávés adatbázis jöjjön létre, amit mindenki bővíthet, véleményezhet, pontozhat, illetve a megadott kritériumok alapján kereshet benne. Helyes használatával szinte minden fontos információhoz hozzá lehet jutni a keresett kávéval kapcsolatban. Nem talált meg egy Ön által jól ismert kávét az adatbázisban? Az Új kávé hozzáadása gombra kattintva Ön is felviheti. Köszönjük, hogy az adatbázis bővítésével segíti munkánkat!

A Kávékereső használata:

-Segítségével könnyen eligazodhat a kávék rengetegében. A beállítások kiválasztásával ajánlatot kérhet az Önnek leginkább megfelelő kávéra, illetve lehetőség van az Ön által ismert kávé hozzáadására, saját pontozására és értékelésére is (regisztráció szükséges!).
Kereséskor egyszerűen válassza ki a kívánt márkát, azt hogy podos vagy szemeskávét keres, illetve beírt szöveg szerint is kereshet. A kapott eredményben láthatja a kávé nevét és a kapott átlagpontszámait. A kávé nevére kattintva Ön is pontozhatja az adott kávét, írhat róla szöveges értékelést, illetve elolvashatja a tesztjét (amennyiben szerepelt már tesztjeinkben).

kávézókereső

Kávézókereső

A Kávézókereső létrehozásával az volt a célunk, hogy egy olyan átfogó kávézó adatbázis jöjjön létre, amit mindenki bővíthet, véleményezhet, illetve a megadott kritériumok alapján kereshet benne. Helyes használatával szinte minden fontos információhoz hozzá lehet jutni a keresett kávézóval kapcsolatban. Nem talált meg egy Ön által jól ismert kávézót az adatbázisban, esetleg Ön egy kávézó tulajdonosa? Az Új kávézó hozzáadása gombra kattintva Ön is felviheti. Köszönjük, hogy az adatbázis bővítésével segíti munkánkat!

A Kávézókereső használata :

-Segítségével könnyen találhat egy kávézót a keresett településen. A beállítások kiválasztásával ajánlatot kérhet az Önnek leginkább megfelelő kávézóra, illetve lehetőség van az Ön által ismert kávézó hozzáadására, és értékelésére is (regisztráció szükséges!).
Kereséskor egyszerűen válassza ki a kívánt márkát, és azt hogy mely településen keres, illetve azokat a szolgáltatásokat amik az Ön számára fontosak. A kapott eredményben láthatja a kávézó összes fontos adatát és a kávézóról készült fényképeket, véleményeket . Ön is írhat róla szöveges értékelést, illetve elolvashatja a tesztjét (amennyiben a kávézó szerepelt már tesztjeinkben).

Üdvözlettel: Kávékorzó csapat!