Kapucziner Kávémanufaktúra Győr, Sarló köz 11.

Nyomtatás
kapuczíner kávémanufaktúra győr bejáratGyőrt a találkozások városaként is szokták emlegetni és ez könnyen jelentheti a kávé szerelmeseinek a frissen pörkölt kávéval történő találkozást, ha meglátogatják a város egyik leghangulatosabb, sikátorszerű mellékutcájában megbúvó Kapucziner Kávémanufaktúra üzletét!
kapuczíner kávémanufaktúra győr probat kávépörkölőA piciny helyiségbe belépve rögtön meghatározó élményben van részünk, egy ember nagyságú PROBAT kávépörkölő gép, amely ékes bizonyítéka, hogy itt valóban friss, helyben pörkölt kávéhoz juthatunk!
A tulajdonos, Németh János úr, a kávé szeretete mellett egy másik nagyszerű szenvedélynek is hódol, ez pedig az utazás. Ez talán a legszerencsésebb találkozása eme két hobbinak, hiszen bejárta a világ szinte minden neves kávétermő vidékét és ültetvényét! A kis üzletet 1994-ben nyitotta és napjainkra a kávén kívül hihetetlen tea, csokoládé és édességválasztékkal áll a vásárlók rendelkezésére.


kapuczíner kávémanufaktúra győr kávéblendekKávéból több, mint negyven féle blend közül válogathatunk, szinte hetente találkozhatunk újdonságokkal, melynek "vivője" mindig ismert, de a blend pontos összetétele és arányai szakmai titok tárgyát képezik! Az aktuális újdonságot pörkölés és összekeverés után minden esetben teszteli a tulajdonos. Ha minden rendben, betöltik a darálóba és az érdeklődő vásárlónak, amíg nézelődik és eldönti, miből szeretne venni, főznek is kávét! Erre a célra egy La Pavoni daráló és egy Faema kétkaros gép van beüzemelve.
kapuczíner kávémanufaktúra győr kávégépA kávépörkölő, a forgalom függvényében heti egy-két alkalommal áll szolgálatba és ha valaki pont ebben az időben érkezik szemtanúja is lehet a műveletnek, amelynek látványa nem kis élmény. Közben rengeteg érdekes dolgot tudhatunk meg a tulajdonostól, akinek szavaiból, mozdulataiból csak úgy árad a kávé iránti lelkesedés.
Kávénk elfogyasztására az üzleten belül egy piciny pult lett kialakítva, de jó idő esetén a bolt előtt elhelyezett kis asztalkáknál is megihatjuk az aromás, élénkítő nedüt! Természetesen ez elsősorban nem egy kávézó, de nem is keresi az ember a csillogó-villogó "körítést", hiszen már maga a pörkölőgép látványa is teljesen leköti a figyelmet a kávézás idejére, a hihetetlen választékról nem is beszélve! A bolt egészen kicsi, belseje mint egy mézeskalács házikóé, zsúfolásig tele az aromazáró dobozokban elhelyezett kávékkal, teákkal és apró kávézással kapcsolatos tárgyakkal, régiségekkel, nem utolsó sorban különleges csokoládékkal!
kapuczíner kávémanufaktúra győr üzletbelsőHa valaki Győrben jár, mindenképpen látogasson el a Kapuczinerhez, szerencsés esetben nem mindennapi élményben lehet része, de első osztályú, friss pörkölésű kávéval, vagy finom, illatos gyümölcsteával mindenképp gazdagabban térhet haza.