KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Egy ideig még nem lesz Starbucks kávézó Budapesten

elhalasztotta a budapesti nyitást a starbucksVélhetően a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt halasztotta el budapesti üzletének nyitását a Starbucks – tudta meg a Világgazdaság a vállalathoz közeli forrásból.

A világ legnagyobb gyorskiszolgálású kávézóláncát üzemeltető vállalat, az American Restaurants Holdinggal kötött franchise-szerződés keretében jönne a magyar piacra a Starbucks Corp., ám a jövedelmezősége drámaian csökkent tavaly, s a veszteség elkerülése érdekében drasztikus lépéseket kénytelen tenni.

A vállalat tegnap bejelentette: mintegy 6700 alkalmazottjától válik meg, mivel az Egyesült Államokban 200, más országokban pedig 100 kávézó zár be. A Starbucks tavaly már 600 üzletet teljesen felszámolt. A Starbucks közleménye szerint az üzletbezárások a saját működtetésű egységek mellett a franchise-rendszerben üzemelőket is érinti.

A magyarországi nyitás egyelőre azért is kétséges, mivel a vállalat nemcsak üzleteket zár be, de az újak nyitását is korlátozza: az Egyesült Államokban 200 helyett 140, a külpiacokon pedig 270 helyett 170 új kávézót tervez a vállalat.

Forrás: VG