Molinari Decaffeinato - egy újabb koffeinmentes pod

Nyomtatás

molinari deccafeinato pod tesztTermészetesen a Molinari kínálatából sem hiányozhat a koffeinmentes kávé, így adta magát, hogy az Oro után a Molinari Decaffeinato podot ízleljük meg, és mondjuk el a véleményünket. Ez azért is jó, mert az utóbbi időben több kifejezetten finom koffeinmentes podot sikerült tesztelnünk, megcáfolva ezzel azt a téves közhiedelmet, hogy egy koffeinmentes kávé meg sem közelítheti az "igazit". Reméljük eddigi tesztjeink ellentmondanak ennek a rossz beidegződésnek, és a Molinari koffeinmentes podja is továbbviszi ezt a vonalat. Csapjunk is nagyot podos gépeink főkapcsolójára, és lássuk, hogy mit is tud a Molinari Decaffeinato pod.

A Molinari kávé hivatalos forgalmazójától a Miramax Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Molinari Decaffeinato (koffeinmentes) pod

Ár: 107 Ft/db, Forgalmazó adatai
molinari decaffeinato pod csomagolás 

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
7
3
7
21
MrB/Euromatik
3
4
2
4
13
Weinmaker/Grimac Dada
3
6
3
7
19


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog Ez a kávé pod volt eddig legszélesebb körben ismert, mint iható koffeinmentes. Jó hírére ez a teszt sem cáfolt rá. A krém vastag, mogyoró színű, kellő ideig tart. Olajtartalma alacsony, a poháron nem hagy jelentősebb nyomot. Enyhén robusztás édeskés alapíz, átfutó gyümölcsösséggel. Savanyúság nyomokban sem található benne, keserűsége után kutatnom kellett, az észlehetőség határán talán van. Nincs sokféle ízréteg, egyszerű de szerethető ízű. Tartós erős utóíz, amiben enyhe gyümölcsösség is bujkál, majd egyre erősödő édességgel örvendeztet meg. Azt kell mondjam az utóíz úgyszólván kellemesebb élmény mint a direkt fogyasztás, ami pedig maga sem rossz. Az enyhébb ízhatások miatt kevésbé érzem testesnek. Jóval kevésbé robusztás ízű, mint a Pascucci, van akinek ez fog jobban ízleni, másnak amaz. Ízei kevesebb izgalmat is rejtenek, mint a Buscaglione koffeinmentese. Íze és ára megfelelő pozícióban fogja tartani a piacon.
MrB

Üresen van egy fanyar, savanykás, már-már savas elég határozott, kellemetlen mellékzöngéje. Azt leszámítva meg olyan semmilyen. Cukorral a fanyar savanykás átment kompenzált, de cukrosan "savasba", az összhatás pedig egységesen semmilyenbe. Üresen kevés tejjel jellegtelen, semmilyen jegyet felmutatni nem bíró valamivé vált. Összességében pont annyival lett jellegtelenebb, "vékonyabb" az Oronál, hogy így már egész konkrétan semmilyen lett. Lefekvés előtt is hamarabb főzök egy Oro-t, mint ebből még egyszer bármit.

Weinmaker Közepes vastagságú krém, amely kitart de nem hagy egybefüggő nyomot a csésze belsejében. Mokkás ízvilág, dióval és érezhető édességgel, halvány keserűséggel. Összességében egy kellemes, nem bonyolult karakterű kávé. Utóíze hosszú, és kellemes, gyümölcsös, és étcsokis ízek keverednek. Sokáig szinte az egyedüli iható koffeinmentes podos kávé volt, de most sorra kopogtatnak a vetélytársak, amelyek szintén nagyon jók.

molinari deccafeinato koffeinmentes pod csapolásmolinari decaffeinato pod csapolás
molinari pod koffeinmentes eszpresszómolinari koffeinmentes pod krém

 

Összegzés: Közepes, de szép mogyorószínű krém. Mokkás ízvilág, előbújó édességgel. Nem túl bonyolult karakterű keverék, tartós, erőteljes utóízzel. Testessége közepes. Összességében egy kellemes kávé, de manapság már igen széles választékban találhatunk kifejezetten jó koffeinmentes podot. Érdemes kipróbálni a Molinari Decaffeinato-t is, és azt választani ami ízlésünknek megfelelő.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!