KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pod: Molinari Oro kóstoló

molinari oro podos kávétesztA Molinari is mint a legtöbb komoly kávéforgalmazó cég, elérhetővé tette szemes , és őrölt kávéválasztékát podos (vagyis adagonként csomagolt) változatban is, sőt a podos kínálat még szélesebb is mint a hagyományos. Ebből az igazán bő kínálatból most a Molinari Oro podot próbáltuk ki. Szemeskávé tesztünkben igen magas pontszámot kapott, és elnyerte tesztcsapatunk tetszését. Elárulom, hogy érdemes lesz elolvasni a podos tesztet is, mivel itt sem vallott szégyent. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk a részletes értékelést.

A Molinari kávé hivatalos forgalmazójától a Miramax Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Molinari Oro pod

Ár: 107 Ft/db, Forgalmazó adatai
 molinari oro pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
5
5
4
5
19
MrB/Euromatik
4
8
4
8
24
Weinmaker/Grimac Dada
4
8
4
7
23


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog A krém szép mogyorószínű, jó minőségű és mennyiségű, szépen kitart a fogyasztás végéig. Kellemes mokkás, mogyorós ízek, harmonikusan egyben vannak. Jó testesség, nem túlzott de nem is hiányzó olajosság. Kellően tartós és intenzív az utóíze, mely a fogyasztáskori ízt viszi tovább némi édesedéssel. Kellően tartós és intenzív az utóíz. Vulgárisan fogalmazva egyben van a kávé. Ugyanakkor különösebb izgalmakat nem kínál, a márka többi pod kávéját ismerve nem is ez lehetett a cél, inkább egy jó mindenes szerepét tölti be a választékban.
MrB

Összességében egy kellemes day-time kávé. Harmóniája közel tökéletes, kiugró, uralkodó ízektől mentes. Folyamatos fogyasztásra hamar szürkévé váló élmény lenne, de alkalmi italként sem a reggeli ébresztés az asztala.
Meglepő módon viszont akár késődélután, este is nyugodtan vállalható.

Weinmaker Kellemes krém, amely megfelelően tartós is. Szépen bevonja a csésze falát. Csokis, mandulás, marcipános ízek, mézes kiédesedéssel. Harmónikus, barátságos kávé, izgalmaktól mentesen komponálva. Savanyúságot nem lehet érezni. Testessége jó. Utóíze megfeleően intenzív, mokkás jegyekkel. Egy jó ebéd tökéletes lezárása lehet.

molinari oro pod csapolásmolinari oro pod kávé csapolás
molinari oro podos kávé eszpresszómolinari oro pod krém 

Összegzés: Szép és kellően tartós mogyoróbarna krém, amely végig kitart a kávé elfogyasztása alatt, és szépen felrakódik a csésze falára. Az ízek lágyak és harmónikusak, kilengésektől mentes keverék. Csokoládés, pörkölt magvas, marcipános ízvilág, kis mézes kiédesedéssel. Kellőképpen testes ital, intenzív utóízzel, amely tartós. Összességében egy kellemes deszertkávé, amely stabilan hozza az elvárt minőséget. Nem tipikus reggeli ébresztőkávé, napközben, délután, de akár még este is nyugodtan bevállalható. Risztrettónak, eszpresszónak ajánljuk leginkább, de az sem fog csalódni aki tejes italként szeretné elfogyasztani.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!