KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pascucci Gold és Easy Espresso (koffeinmentes) podok

Tartalomjegyzék

pascucci gold és easy espresso pod teszt1975-től a Pascucci Café már csak az eszpresszóval foglalkozik, az egyéb élelmiszerkereskedelem megszűnik, egyetlen cél van immár a minőségi kávé. Megszületett a hagyományos ízvilágú "miscela classic" mellett a "miscela bar mild", mely egyesíti az erőteljes és természetességben gazdag arabicat a mosott, lágyabb arabica kávéval és a "miscela golden", mely megújulást jelent az eszpresszó ízében. A Pascucci Gold pod a márka legmagasabb arabica arányú keveréke (95%A/5%R). Elegáns aranyszínű csomagolásban érkezett. Nézzük meg, hogy mit nyújt a Pascucci Gold pod!

A Pascucci kávé hivatalos forgalmazójától a Magda Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Pascucci Gold pod

Ár: 110 Ft/db, Forgalmazó adatai
 pascucci gold pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
5
7
4
7
23
SiD/San Remo Astra
4
7
3
5
19
Weinmaker/Grimac Dada
4
8
4
7
23


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog A krém szép mogyoróbarna, vastag és tartós. Szemeskávéként nem így teljesített, ott közepes krémességet láttam, ez viszont kifejezetten szép és erős krémesség, a legjobbakhoz mérhető.Összeérett egyben lévő ízek némi gyümölcsös-fűszeres aromával. A lekerekített ízekhez halvány fanyarság csatlakozik. Olajosság nem hívja föl magára a figyelmet, ebben elmarad a szemes változattól amint az már a Classicnál is megfigyelhető volt. Ha ebből kicsivel többet hozna egészen különleges bársonyosságot tudna elérni, ami nagyban emelné az amúgy sem rossz fogyasztási élményt. Testesség jó. Utóíz tartós, kellemes kávéíz, ami egyre inkább átmegy gyümölcsös-édesbe.
SiD

Nem zavaróan, de savanykás ízvilág, bogyós gyümölcsösség jellemzi ezt a kávét. Elsősorban tejes italok alapjául ajánlom.

Weinmaker

Szép csomagolás. A pod tömörsége jó, és nagyjából megfelelő idő alatt folyik le egy csapolás. A krém szine mogyoróbarna, állaga kellőképpen tömör. Csokis ízvilág jól érezhető gyümölcsösséggel, minimális fanyarsággal. Nagyon egyben van az ízhatás, a jellegzetes Pascuccis lágysággal. Jó testesség, tartós utóíz jellemzi. Eszpresszónak, vagy risztrettónak is finom, de tejes italokban a legjobb. Nem símul bele a tejbe, hanem tökéletes harmóniát alkot. Az egyik kedvenc kapucsínó alap kávém.


pascucci gold pod csapoláspascucci gold pod eszpresszó
pascucci gold pod eszpresszópascucci gold pod krém 

Összegzés: Szép, vastag és tartós mogyóróbarna krém. Fogyasztás végéig megmarad és szépen bevonja a csészét. Lágy harmónikus ízvilágában a csokis, gyümölcsös jelleg a meghatározó, de felfedezhetünk benne egy pici marcipánt is. Lekerekedett, egyben lévő kompozíció. Elsősorban tejes italok alapjának kiváló választás, mivel rendkívül jó harmóniát alkot a tejjel. Mindenképpen érdemes kipróbálni.