KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pascucci Classic és Mild pod teszt

Tartalomjegyzék

pascucci café pod teszt1975-től a Pascucci Café már csak az eszpresszóval foglalkozik, az egyéb élelmiszerkereskedelem megszűnik, egyetlen cél van immár a minőségi kávé. Megszületett a hagyományos ízvilágú "miscela classic" mellett a "miscela bar mild", mely egyesíti az erőteljes és természetességben gazdag arabicat a mosott, lágyabb arabica kávéval és a "miscela golden", mely megújulást jelent az eszpresszó ízében. A Pascucci szemes kávéit már teszteltük, és a forgalmazónak köszönhetően lehetőségünk nyílt kipróbálni ezek podos változatatit is, kibővülve egy koffeinmentes változattal. Elsőként a classicot ízleltük meg, mely egy magasabb robuszta arányú keverék (65A/35R).

A Pascucci kávé hivatalos forgalmazójától a Magda Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Pascucci Classic pod

Ár: 94 Ft/db, Forgalmazó adatai
 pascucci classic pod

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
7
4
6
21
SiD/San Remo Astra
4
7
4
6
21
Weinmaker/Grimac Dada
4
8
4
8
24


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

Szép mogyorószínű, márványmintás krém, podos viszonylatban kellően vastag. A kávé íze finom telt édeskés, csokis-kakaós-mogyorós. Lekerekített, barátságosan simuló ízek. Tartós, gyümölcsösbe, édesbe forduló utóíz. Nem különösebben olajos. Sem kesernyésség, sem savanyúság nem jelentkezik, bársonyos ízek. A testességgel semmi baj. Kellemesen fogyasztható, barátságos kávé.

SiD

Keserűmandulás, marcipános ízvilág jellemzi ezt a kávét. Krémje megfelelő, a cukrot rövid ideig tartja. Tipikus olaszos bar-keverék. Ideális risztrettónak fogyasztva.

Weinmaker

Tökéletes lefolyás, szép középbarna krém, teljesen rendben van. Íze kifejezetten édes jellegű, mézes, mandulás, mogyorós, halványan felbukannó csokissággal, egy csipetnyi gyümölcsösséggel. Nagyon kellemes fogyasztású, bársonyos, harmonikus kávé. Olajossága jó, szép erőteljes, barna nyomot hagy a csésze falán. A Pascucci szemeskávéknál már megtapasztatlt lágy ízvilág köszön vissza. Semmi kellemetlen bántó íz, még nyomokban sem.


pascucci classic pod csapoláspascucci classic pod kávépárna csapolás
pascucci classic pod espressopascucci classic pod krém 

Összegzés: Szép, modern csomagolás. A podok tömörsége jó, bár akadt köztük egy-két érezhetően puhább darab is, amit nem minden gép szeret (előtte tenyérben óvatosan összepréselve segíthetünk a dolgon ilyen esetben). A krém podos viszonylatban jó, a cukrot rövid ideig tartja, és keverés után szépen záródik. Csokis-kakaós ízvilág mandulával, marcipánnal, amely szépen kiédesedik és felfedezhetünk benne egy kis gyümölcsösséget is. Bántó ízeket még nyomokban sem találtunk. Barátságos, harmonikusan lágy kávé, megfelelő testességel. Ajánljuk risztrettónak, eszpresszónak, de nyugodtan készíthetünk belőle kapucsínót is, abban is nagyon kellemes.