KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Buscaglione Decaffeinato koffeinmentes pod teszt

buscaglione decaffeinato koffeinmentes pod tesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione is természetesen követi a piaci trendet, és elkészítette a szemeskávé kollekciójának podos változatát. Ez a Buscaglione koffeinmentes változata. Legtöbb esetben a koffeinmentes kávék nem nyújtanak "igazi" kávé élvezetet, amire kellemesen rácáfol ez a koffeinmentes pod.

A Buscaglione kávé hivatalos forgalmazójától a Banok Norbert -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Buscaglione Decaffeinato (koffeinmentes) pod

Ár: 135 Ft/db, Forgalmazó adatai
buscaglione decaffeinato koffeinmentes pod teszt 

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
5
8
4
6
23
SiD/San Remo Astra
4
8
4
6
22
Weinmaker/Grimac Dada
4
8
4
5
21


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

A pod csomagolása korrekt és esztétikus. A krém vastag, világos színű, jó állagú és nagyon tartós. Megmarad a fogyasztás végéig, engedi magát fényképezni, nem sürget azzal, hogy mindjárt eltűnik. Sok valódi gépen valódi babból lehúzott tiszta arabica termel jóval kevesebbet. Íze testes, robusztás keverékre utal a jobbik fajtából. Méz ízzel indít, majd átmegy mézes- gyümölcsösbe. Nem a neki való hőfokon lefőzve mogyorósan kezd, és némi kesernyésség megjelenhet távol attól, hogy bántóvá erősödjön, de a gyümölcs jellegig ekkor is eljut. Utóíze tartós üde gyümölcsös. Olajtartalma átlagostól magasabb, jól érezhető és a csészében is jól megfigyelhető. Hatalmas érdeme a decaff jelleg teljes hiánya. A koffeinmentes kávék általában egyben élvezetmentesek, majdhogynem kávémentesek is, mert megüli őket a deceaff jelleg, éppen úgy, mint ahogy akárhányféle ételkonzervből mindig kiérezzük a domináns konzerv alapízt. A Buscaglione Decaff mentes ettől, eddig csak a Molinari koffeinmentesénél tapasztaltam ilyesmit. Nem guminő, valódi, teljes értékű kávé.

SiD

A három Buscaglione podos kávéból ez ízlett a legjobban. Hibátlan eszpresszó keverék. Enyhe gabonás ízzel nyit, de kakós, diós ízzel teljesedik ki, utóíze kellemes és hosszan megmarad. Krémje szép középbarna, a cukrot is tartja, ami podos viszonylatban nem egy általánosság.

Weinmaker

Nekem ennek a Buscaglione podnak tetszett legjobban a csomagolása, elegáns, modern, letisztult. A lefolyás tökéletes, akárcsak a pod tömörsége. Krémje szép középbarna (talán egy picit sötétebb is), a fogyasztás alatt szépen bevonja a csésze oldalát, podos viszonylatban jó. Íze erőteljes, határozott étcsokis-kakós dominanciával, mézzel, gyümölcsös jelenlét nélkül. Semmi nem utal a koffeinmentességre, sőt szerintem bárki elhiszi, hogy igazi eszpresszót kortyolgat. Testessége is egészen jó. Utóíze közepesen hosszú, eltűnik az étcsokis-kakós vonal, helyette előjön egy nagyon enyhe gyümölcsösség, pici keserűcsokival. Nagyon jó koffeinmentes pod, ami minden zokszó nélkül alkalmas az "igazi" helyettesítésére.


buscaglione decaffeinato koffeinmentes pod csapolás buscaglione decaffeinato koffeinmentes pod eszpresszó
buscaglione decaffeinato koffeinmentes pod espressobuscaglione decaffeinato koffeinmentes pod krém

Összegzés: Szép csomagolású, jól tömörített pod, tökéletes csapolási idővel. Krémje jó, és végig megmarad, mogyoróbarna színnel bevonva a csésze belsejét. Íze meglepően jó, főleg hogy tudjuk, hogy koffeinmentes poddal van dolgunk. Kakós, étcsokis, mézes, diós és gyümölcsös ízek is feltűnnek. Tökéletes eszpresszó keverék. Nagyszerű választás annak aki koffeinmentes kávéra vágyik, de nem elégszik meg a "majdnemkávé" ízzel. Ennél a kávénál ennek nyoma sincs. Ott a helye a podos készletben.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!