KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Buscaglione Arabica pod teszt

buscaglione arabica pod tesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione is természetesen követi a piaci trendet, és elkészítette a szemeskávé kollekciójának podos változatát. Ez a pod a legjobb kolumbiai és közép-amerikai arabica fajták válogatásából készült. Eléggé hasonló a csomagolása a Classic-hoz, de az nem 100% arabica.

A Buscaglione kávé hivatalos forgalmazójától a Banok Norbert -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Buscaglione Arabica pod

Ár: 135 Ft/db, Forgalmazó adatai
 buscaglione arabika kávépárna pod

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
3
4
3
2
12
SiD/San Remo Astra
4
8
3
5
20
Weinmaker/Grimac Dada
4
7
3
4
18


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

A krém világos, vékony, a legtöbb tiszta arbaicánál némileg gyengébben teljesít. Ízében semmi kiugró. Általános kávé íz bántó momentumok nélkül. A fogyasztás elején némi fűszeres jelleget felcsillant. A csésze vége savanykásba válthat, ezen kis többlet hővel könnyen segíthetünk. Koffein tartalma nem gyenge, jól érezhető. Kissé füstös utóíz. Olajossága átlagos.

SiD

Kellemes desszertkávé ez az Arabica keverék. Pörkölt diós-mogyorós, üde gyümölcsösséggel, ami nagyon kellemes, savanyúnak semmiképpen sem nevezném. Krémje szép középbarna, a cukrot is tartja rövid ideig. Eszpresszónak is finom, de tejes italok alapjának is kitűnő. Megjegyezném, hogy a Buscaglione podok példásan jól vannak őrölve/tömörítve, a lefolyási idejük teljesen megfelelő.

Weinmaker

A pod lefolyása tökéletes, krémje szép mogyoróbarna. Pod-hoz és arabicához mérten még egész jó is, bár a cukor hamar lesűlyed. Fogyasztáskor ami elsőre előtűnik az a gyümölcsös jelleg, egyáltalán nem a kellemetlen savanyú, hanem nagyon kellemes harmónikus, háttérben egy kis diós ízzel. Összességében egy teljesen korrekt ízhatás kilengések nélkül. Utóíze elég hosszú, ahol a gyümölcsösséget felváltja inkább a diós és enyhe füstös ízvonulat. Kapucsinónak is próbáltam, és nagyon kellemes volt.


buscaglione arabica pod csapolásbuscaglione arabica pod eszpresszó
buscaglione arabica pod krémbuscaglione arabica pod kapucsínó

 

Összegzés: Kellemes régies stílusú csomagolás, megfelelő tömörítéssel, mert minden gépen szépen, adott idő alatt jött le. Krémje arabicához mérten szép, bár nem túl erős, a cukrot csak nagyon rövid ideig tartja. Harmonikus gyümölcsös ízvilág, pörkölt mogyorós, diós aromákkal, némi fűszerességel, és enyhe füstös ízhatással utóízében, kilengések nélkül. Egy finom ebéd utáni desszertkávéként, tejes italokhoz, illetve arabica kedvelőknek ajánljuk. Nem rossz pod, de az ára kicsit magas.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!