KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávéfőző Windows XP-vel, érintőképernyővel

windows xp kávéfőzőReko Maenpaa jóvoltából mostantól olyan kávéfőző gép is létezik, melyet egy komputer vezérel, ráadásul interneten is felveszi rendelésünket. Ezen hasábokon már többször beszámoltunk olyan háztartási gépekről, melyeket az informatika ilyen-olyan vívmányaival ötvöztek. A legújabb ilyen jellegű készülék egy kávéfőző masina, mely érintőképernyőt kapott, és nem mellékesen Windows XP operációs rendszer vezérli.

A készülék lelke egy 500 megahertzes Intel Pentium 3 processzor, de mindenképp szót kell ejtenünk az ATX alaplapról valamint a GeForce MX 440-es videókártyáról. Bár otthoni számítógépnek ezen konfiguráció kissé gyenge lenne, de egy kávéfőzőnek bőven megteszi, sőt. Hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, a készülék hálózatra is csatlakoztatható, vagyis lehetőség kínálkozik arra, hogy a kijelző képét akár televíziónkon is láthassuk, illetve WAP-on vagy interneten keresztül akár programozhatjuk is a gépet, hogy mikorra készítse el a reggeli kávénkat. Más kérdés, hogy mivel a forró ital elkészítése mindösszesen 30 másodpercébe telik a masinának, az üzleten olyan sok időt nem nyerünk.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy Reko csupán magának készített a szerkezetből, így aki szeretne egy ilyet otthonra, annak magának kell összeeszkábálnia az internetes kávéfőzőt.

Forrás: itmania