KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

4 legfontosabb tényező kávédaráló vásárlásakor

Egy remek minőségű presszókávé elkészítésének egyik alapvető követelménye a frissen őrölt kávé. Természetesen, ha rendelkezünk egy darálós automata kávéfőzővel, a kávékészítés egész folyamatát a gép elvégzi helyettünk. Eszpresszót azonban több százezer forintos kávégép nélkül is készíthetünk, de ez kávédaráló nélkül nem nagyon lehetséges. Nézzük, milyen tényezők alapján válasszuk ki az ideális modellt.

Hány csésze kávét készítesz naponta?
Ideális esetben a kávészemeket közvetlenül a főzés előtt kell finom minőségű őrleménnyé varázsolni. Ha egyedül vagy pároddal kávézgatsz, esetleg ritka nálatok a népes vendégsereg, tökéletesen megfelel számodra egy kisebb daráló. Amennyiben reggel nem sietős és szereted kiélvezni a kávékészítés minden pillanatát, nyugodtan válassz kézi kávédarálót.

Kényelmi szempont – kézi vagy elektromos
A modern elektromos kávédarálónak van pár átlőhetetlen előnye. Nem kell vesződni az őrlemény finomságának manuális beállításával. Ez beállítható könnyen a tekerőgombokkal vagy a kijelző által. Az egész folyamat sokkal gyorsabb, ami jól jön, ha hirtelen több kávét kell gyorsan elkészíteni. Az elektromos kávédarálók ezen felül rendelkeznek kisebb méretű tárolóedénnyel, amely rövid ideig megőrzi a kávészemek minőségét.

Ár
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a kézi kávédaráló olcsóbb, mint az elektromos. A különbség viszont meglepően elenyésző. A jó minőségű kézi kávéőrlő ára közelít az elektromosok árszintjéhez. Természetesen a kisebb, kevés állítási lehetőséggel felvértezett darabok olcsóbbak, míg az igazán minőségi darabok már drágább árfekvést képviselnek.

Áramellátás
A kézi őrlő hatalmas előnye, hogy a szabadban, kempingezéskor is használhatóak. Ha biztos vagy benne, hogy nálad a kávékészítés örökre a konyhád területére fog korlátozódni és nem okoz külön örömöt a manuális kávédarálás, akkor válassz nyugodtan elektromos változatot.