KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra márciusi ajánlatai

A hosszú tél után, mindannyian vágyunk a tavasz fényeire, az első virágok illatára, a barátokkal való találkozásokra a friss tavaszi időben. Elbeszélgetni egy különleges élményt nyújtó kávé mellett és megpróbálni a jó hírekre koncentrálni. Most mi is igyekszünk a pozitív oldalról megközelíteni a kávés világban történteket. Szerencsések vagyunk, mert a különböző kontinenseken a kávék szürete más-más időpontban történik. Ennek köszönhetően képesek vagyunk mindig friss szüretelésű kávékat a kínálatunkban tartani, és bízunk benne hogy ezzel kellemes pillanatokat tudunk szerezni nektek. Kóstoljátok meg újdonságainkat és utazzatok velünk a kávé világába!

Kolumbia La SecretaKolumbia - Finca La Secreta - Washed
ÚJ arabica specialty kávé

A Finca La Secretát a Cafelumbus 2019-ben vásárolta meg, mert különleges vonzerőt érzett Kolumbia ezen régiója iránt. A gazdaság 30 hektár, ebből 25 hektár kávéval beültetett, a többi 5 hektár természetvédelmi terület. A La Secreta annyira egyedi, gazdag és buja természettel rendelkezik, hogy együtt misztikussá és titokzatossá teszi az egészet. Ezért kapta a „La Secreta” nevet. Ez egy kiváló minőségű specialty arabica kávé. A csésze profilja könnyed, Mirabelle szilvás édességgel, elhúzódó lágy gyógynövényes jegyekkel és lédús papaya utóízzel.

250g - 3.000 Ft
Tovább a termékhez...

Kolumbia La Secreta AnaerobKolumbia - Finca La Secreta - Microlot Anaerob
ÚJ arabica specialty kávé

A Finca La Secretát a Cafelumbus 2019-ben vásárolta meg, mert különleges vonzerőt érzett Kolumbia ezen régiója iránt. A gazdaság 30 hektár, ebből 25 hektár kávéval beültetett, a többi 5 hektár természetvédelmi terület. A La Secreta annyira egyedi, gazdag és buja természettel rendelkezik, hogy együtt misztikussá és titokzatossá teszi az egészet. Ezért kapta a „La Secreta” nevet. Ez egy kiváló minőségű specialty arabica kávé. A csésze profilja könnyed, Mirabelle szilvás édességgel, elhúzódó lágy gyógynövényes jegyekkel és lédús papaya utóízzel.

250g - 4.000 Ft
Tovább a termékhez...

el salvador santa cristinaEl Salvador - Santa Cristina farm
AKCIÓS arabica specialty kávé

El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legizgalmasabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz.

250g - 2.400 Ft helyett 2.000 Ft
Tovább a termékhez...

Panama SHB Boquete Finca El SaltoPanama - SHB Boquete - Finca El Salto
AKCIÓS arabica specialty kávé

A kávé Laura és Carlos E. Suárez, Dona Eira Estate, Los Limones Estate és Camiseta Estate nevű három gazdaságából származik. A gazdaság a Bajo Boquete régióban, El Salto településen található, mintegy 1.500 méteres tengerszint feletti magasságban. A Catuaí fajtát túlnyomórészt itt termesztik, különösen szép citromsavval rendelkezik, ezért a neve is. A Panamai kávékhoz híven, ebben a tételben sem csalódunk, hiszen kíváló minőséget és kellemes ízvilágot hoz el nekünk. Csésze profil: lágy és krémes testű, diós utóízű, enyhe mézes aromájú kávé.

250g - 3.000 Ft helyett 2.400 Ft
Tovább a termékhez...

Fulop szigetek sagada kave 073Fülöp-szigetek - Sagada
AKCIÓS arabica specialty kávé

A csendes-óceáni Fülöp-szigetekre a 18. század elején került a kávécserje. Sagada a szigetcsoport északi részén található hegyvidéki tartomány központja, az arabica kávé fővárosa. Sagada környékén a kávét nagy magasságokban a termékeny talajú hegyoldalakban termesztik. Közepesen testes, harmonikus, a hozzá illesztett pörkölés kiemeli telt, édes, enyhén fűszeres ízét. Eszpresszóhoz ideális, sőt hosszú kávékkal is élmény a fogyasztása.

250g - 2.800 Ft helyett 2.400 Ft
Tovább a termékhez...




kotyeszKotyogós kávé készítése
Blog bejegyzés

Szinte minden konyhában megtalálható a hagyományos kotyogós kávéfőző, ha más nem a konyhaszekrény mélyén biztosan lapul egy régi darab. :) Erős és némileg keserű kávét készít, amolyan olaszost. A kotyogóst ugyanis, nem véletlen, az olasz Alfonso Bialetti szabadalmaztatta 1933-ban. Relatív olcsón beszerezhető szerkezet, használata nem tűnik túl bonyolultnak, igazán jó kávét készíteni azonban nem is olyan könnyű vele. Az alapvető probléma ugyanis az, hogy rendkívül magas hőmérsékleten készíti a kávét, ami nagyon keserű összetevőket old ki a pörkölt kávéból.
Tovább olvasom...