KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra februári ajánlatai

2021-re nagyon sok újdonságot ígértünk és ezt azért tehettük, mert a zöld kávé beszerzése egy hosszabb folyamat, a különleges tételeket pedig időben le kell foglalni, mert különben a Japán, Tajvani, vagy Dél-Koreai pörkölők lecsapnak rá, hogy csak párat említsünk. Bizonyára észrevettétek, hogy a legszélesebb választékunk Kolumbiai kávékból van. Nem véletlenül, ugyanis Kolumbiában található meg a kávék legszélesebb ízvilága, kiváló aromákkal, amelyekből fantasztikus kávéital készíthető. Kolumbia másik nagy előnye, hogy a fő és mellékszüretekkel együtt szinte az egész évben termelnek kávét, így mindig elérhető a friss szüretelésű specialty választék.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a leghíresebb kávé farmok partnerei lehetünk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha tőlük úton van a nyers kávé, akkor nem kell a minőség miatt aggódnunk és ti is a legjobb kávét kapjátok majd a csomagban.

Tarts velünk a farsangi időszakban is! Jó kávézást kívánunk!

banyai cup of excellence kave 032Costa Rica - Bányai László - Cup of Excellence (91.5) - 250g - 4 000 Ft
Új arabica specialty kávé

Mostanra már biztosan jól ismeritek a magyar származású Bányai László Costa Rica-i kávékülönlegességeit, de most egy különleges 91.5 pontos tétellel örvendeztetünk meg benneteket. A fajtához igazított pörköléssel, igyekeztünk megmutatni a kávé komplex ízét, mely élénk, friss, gyümölcsös illatú, enyhén savas, selymes, csokoládés aromájú kávé. A rövid kávékhoz espresso készítéséhez kiváló, de a hosszabb kávék kedvelőinek is bátran ajánljuk!

Tovább a termékhez...


kolumbia tolima arabica kave 061Kolumbia - Hacienda La Claudina - Anaerobic- 250g - 3 000 Ft
Új arabica specialty kávé

Ez egy különleges tétel, amit rögtön az év elején szerencsénk volt beszerezni a kolumbiai Hacienda La Claudinától. Kizárólag Castillo fajtából áll, anaerob fermentációval, azaz oxigén hiányában fermentálva készítették elő. Az ebben az eljárásban alkalmazott anaerob eljárás különbözik az általunk korábban bemutatott másik nanolotban tesztelttől, azzal a ténnyel, hogy a cascarát teljesen eltávolították az erjedés előtt. A csészében ennek jelentős hatása van: ebben az esetben az eper, a zöld alma és a mandula ízjegyek varázsolnak majd el, ha megkóstolod.

Tovább a termékhez...



ruanda aa arabica kave 055Ruanda - Rugali - Natural - 250g - 3 000 Ft
Új arabica specialty kávé

A Rugali mosóállomás, a Kivu-tó partján található, a Nyamasheke kerületben, Nyugat-Ruandában. Az állomás 124 szárító ágyával 1150 gazdát szolgál ki. Ez a tétel egy Red Bourbon virágos kávé, ananász ízvilággal. A Bourbon a világ egyik genetikailag legfontosabb arabica fajtája, kiváló minőségéről ismert ha megfelelő magasságban termelik. Ez a szállítmány 1550 - 1800 m magasan termett. A bourbon kávét először Reunion szigetén termesztették, amit 1789 előtt Bourbon szigetként ismertek, innen kapta nevét is. Ez a kávé száraz feldolgozással készült, amit gyakran természetes kávénak neveznek, mivel a gyümölcs sértetlen marad, kicsit olyan mint amikor a szőlőt mazsolává szárítjuk. A kiváló minőségét az is bizonyítja, hogy első afrikai kávénk ami vákum csomagolásban érkezett. Filteres kávénak készítve igazi különlegesség.

Tovább a termékhez...


Wile200 filled600ÚJ ESZKÖZÜNK - Wile 200 mérőműszer

Gyors, egyszerű és pontos nedvesség, fajsúly, és hőmérsékletmérés, ezt tudja az új Wile 200-as eszközünk, amely jelentősen megkönnyíti a kávé nedvesség tartalmának pörkölés előtti és utáni mérését. A több adat, pontosabb pörkölési profilt és még jobb kávét eredményez, amelyből ti is csak profitálhattok.


columbia la esperanza kave 032Columbia - La Esperanza - RB - Honey 250g 4 000 Ft helyett 3 000 Ft
Februári AKCIÓ!!!

Ha különleges Kolumbiai kávéra vágysz, akkor a La Esperanza kávéja igazán az! Ez a specialty kávé ország nyugati részéről származik, ahol nincs tömegtermelés, vannak viszont árnyékot adó fák és nagy tapasztalattal rendelkező termelők gazdálkodnak. A farm lélegzetelállító helyen fekszik, 1700 méter tengerszint feletti magasságban, ahol az éves átlaghőmérséklet 17-22 C fok. A kávé különleges kis tételes vákumcsomagolásban érkezik, hogy az aromák még inkább benne maradjanak a szemekben. Ízében trópusi gyümölcsök ízjegyei dominálnak, utóíze csokoládés, barna cukros jellegű.

Tovább a termékhez...





kapucziner dijakA Kapucziner ismét az "Év Kávépörkölője"
Kávékorzó.hu díjátadó

A korábban már 3x kiérdemelt díjat, 2020-ban ismét pörkölőnknek ítélték oda a szavazók, amely rendkívül nagy büszkeséggel tölt el minket. Nagyon hálásak vagyunk érte, hogy hónapról hónapra velünk tartotok és értekelitek az erőfeszítéseinket! Köszönjük a szavazataitokat és bizalmatokat! A célunk mint mindig a kiváló minőségű pörkölt kávék asztalotokra juttatása, tulajdonképpen mindent ennek rendelünk alá és nem lesz ez másként 2021-ben sem. Tartsatok továbbra is velünk!

Megnézem az eredményeket...