Az elmúlt hétvégén ismét finom kávéillat töltötte be a győri Sarló közt. A Kapuczinerben kávé cupping-ot rendeztek. Németh János kávés és felesége vendégszeretetükkel fogadták a kávéfarm tulajdonosait. Vajon, hogy sikerült a szüret El Salvadorban a Santa Cristina farmon? Különböző feldolgozású kávékat cuppingoltak. Betekintést kaphattak az érdeklődők a farm életébe. Kérdéseikre pedig minden választ megkaptak.
Eduardo Hernandez valamint felesége Szilvia Gutierrez El Salvadorból személyesen vett részt a kóstolón.
Részletesen tájékoztatták a jelenlévőket a farm történetéről, kávé termesztés nehézségeiről, az új feldolgozási módszerekről. A farm munkájában már a negyedik generáció vesz részt. Csodálatos helyen 1200 m magasan ma is működő Santa Ana vulkán szomszédságában,a hegyek övezte Alotepec tó partján terül el.
Kizárólag specialty magas minőségű alapanyag kerül ki a feldolgozó üzemből. Nagy örömükre a Kapucziner kávémanufaktúra már 4 éve vásárol közvetlenül a farmról. A tavalyi évben is s az idei évben is volt olyan újdonság ami Európában kizárólag a Kapuczinerben érhető el. Santa Cristina bourbon naturál feldolgozású alapanyaga.
A jelenlévő tesztelők igazán elismerően nyilatkoztak a cupping alkalmából kóstolt kávékról.
Forrás: infogyor.hu
Rövid hírek a kávé világából
- Hírszerkesztő
- Reggeli kávé