KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Santa Cristina 2018-as szüretelésű kávéja Európában elsőként a Kapuczinerben

Santa Cristina kávé a KapuczinernélMegérkezett hozzánk El Salvador egyik speciatly kávéjának idei évi szürete, a Santa Cristina Bourbon Sarchimor Arabica kávé, amely idén 87 pontot ért el. A farm rendkívüli földrajzi adottsága teszi igazán különlegessé a Santa Cristina farm kávéját. A farm közel található a Csendes-Óceánhoz, amely konstans páratartalmat biztosít az ültetvénynek.

Maga az ültetvény dél-nyugati fekvésű, így a megfelelő mennyiségű napfény is biztosított. A napközbeni átlag hőmérséklet a szüretelés időszakában 30°C. A kávék árnyékát a farm teljes területén lévő erdő biztosítja. A farmtól északra található San Salvador vulkán lankái védelmezik az ültetvényt az intenzív széljárástól, a tengerszint feletti átlagos magasságága 1150m. Az alapvetően vulkáni talaj több formában van jelen, így változatos ásványi anyag kombinációban biztosít tápanyagot a növények számára.

Santa Cristina kávé feldolgozásA kávék feldolgozására jellemző, hogy kézzel szedik és gondosan válogatják a kávécseresznyéket, amelyeket jelen esetben félig nedves eljárással dolgoznak fel. Ezt követően szárító ágyon jellemzően 7-10 napig szárítják, végül kézzel távolítják el a pergamen réteget. A feldolgozott zöld kávét szellőztetett raktárakban tárolják, a kávét minőségbiztosítási okokból a szüret ideje alatt rendszeresen kóstolják, szükség esetén egyéb időszakokban is kóstolják.

A kávé a végleges formáját a Kapucziner kézműves kávépörkölő üzemben nyeri el. Gondosan paraméterezett pörkölési profillal, közepesre pörkölve hozzuk ki belőle a maximumot, hangsúlyozva édességét, trópusi gyümölcsösségét, amely mellett enyhe tejcsokoládés csokoládés íz is érvényesül.

Kiváló reggeli ébresztő presszó készíthető belőle, amely megalapozza az élénk hangulatot a foci vb ideje alatt.

Keressétek a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő kínálatában: www.kapucziner.hu