KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pascucci Mild - Nespresso kompatibilis kávékapszula kóstoló

Pascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutatóÖrök vita tárgyát képezi a kapszulás kávé, a minőségi kávéfogyasztók körében. Ettől függetlenül pedig erősen jelen van a kávéfogyasztók között és folyamatosan felmerülő kérdés, hogy milyen kávégépet vegyen az, aki nem szeretne komolyabb összeget beruházni, illetve nem akar sokat bíbelődni a kávékészítéssel. Ilyenkor merül fel a kapszulás kávéfőző, amely rettenetesen megosztja az embereket.

Az egyik tábor ellenpéldaként a silány minőséget, környezetszennyezést, kis választékot, drágaságot hozza fel, míg a kapszula pártiak az egyszerű kezelhetőséget, kényelmet, gyorsaságot, az igényeiknek megfelelő kávéminőséget hozzák fel érvként. Az igazság azonban valahol félúton van. Nagyon nem mindegy, hogy a melyik platform mellett tesszük le a voksunkat, mert van nagyon gyenge és van teljesen elfogadható kategória.

Korábban már többféle kapszulás gépet is bemutattunk, de az egyik legismertebb márka a Nespresso valahogy kimaradt a szórásból. Ez több szempontból is érdekes, mivel a Nespresso saját kínálatán belül is rengeteg féle kapszula elérhető, de a szabadalom lejártával számos kávéscég kezdett Nespresso kompatibilis kapszula gyártásába és forgalmazásába.

Bevallom, hogy korábban sohasem volt szerencsém Nespresso kapszulás kávét kóstolni, de a Pascucci hazai forgalmazója révén eljött ez a pillanat is, egy Krups márkájú készülék formájában. A géphez alapból csomagoltak néhány Nespresso kapszulát, de természetesen érkezett hozzá a Pascucci saját megoldása is a Pascucci Mild kapszulák formájában.


Krups Nespresso Essenza Mini


Külön örültem, hogy volt a géphez néhány „eredeti” Nespresso kapszula, hogy legyen valami összehasonlítási alapom a Pascucci kapszulájával szemben.
A Krups Nespresso Essenza Mini egy végletekig leegyszerűsített kávégép. Kicsi, dizájnos, méretéhez képest elég nehéz. Az összes dolgunk annyi, hogy bedugjuk a konnektorba, feltöltjük a víztartályt és megnyomjuk a tetején található valamelyik gombot. Ekkor a készülék bekapcsol és elkezd melegedni. A megfelelő hőfok elérésekor (kb 30 másodperc) a zölden villogó csésze piktogramok átváltanak folyamatos világításra. Ekkor behelyezzük a kapszulát, és a nekünk szimpatikus kávéhosszúságot szimbolizáló gombot megnyomjuk. Ha akarjuk a gomb ismételt megnyomásával hamarabb is megállíthatjuk a kávékészítést, illetve kapszula nélkül át is öblíthetjük a rendszert. Ennyi. A gép 9 perc tétlenség után automatikusan kikapcsol.

Krups Nespresso Essenza Mini kávégépKrups Nespresso Essenza Mini kávégép gombok


A Nespresso kapszuláját először kóstolva pozitív meglepetés ért, mert a korábban hallott negatív kritikát messze túlzónak éreztem. Egy teljesen iható, bár nem túl markáns ízvilágú kávét kaptam. A crema színe kicsit világos volt, de az íz és az állag teljesen rendben volt, ami szinte csoda, tekintve, hogy 5 gramm kávé kerül a kapszulába. Simán vállalható produktum.

Aztán több mint tízféle Nespresso kapszula kóstolása után, megértettem, hogy miért van ekkora rajongó bázisa a márkának. A sok elérhető kapszula közül vannak egészen jók is (pl ristretto, bár elég sok a hasonló ízvilágú), de szinte biztosan mindenki talál megfelelőt. Pláne, hogyha figyelembe vesszük az „egyéb gyártók” által elérhető további választékot is.


Pascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula


A Pascucci az egyik legnépszerűbb keverékét állította csatasorba, és készített belőle Nespresso kompatibilis kapszulát. Semmit sem bíztak a véletlenre, így 7 gramm kávét tettek a kapszulába, a Nespresso 5 grammjával szemben.

Pascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutató 15db-os kiszerelésPascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutató 100db-os kiszerelésPascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutató kapszulák


A Pascucci MIld kapszulák kétféle kiszerelésben 15, illetve 100db-os csomagban lehet megvásárolni. Mindkét csomag esetében 1db kapszula 114 Ft-ra jön ki.
A Mild kapszula jól hozta a korábban szemes kávé változatban is kóstolt kávé ízjegyeit. A tipikus olaszos ízvilágot: kakaós, étcsokoládés, mogyorós, marcipános aromák egy csipet fűszerességgel. Természetesen az ízek nem voltak annyira harsányak, és koncentráltak, mint a szemes változatban, de tökéletesen élvezhető kávét kaptam.

Pascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutató krémPascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutató eszpresszó


Felesleges is lenne összehasonlítani egy „normális” kávéfőző+kávéőrlő kombinációt egy kapszulás géppel, mert teljesen más a megcélzott felhasználói kör.
Ezzel szerintem nagyjából minden kapszulás gépet választó tisztában van, és hajlandó feláldozni valamennyit a minőségből a kényelem oltárán. Továbbá elfogadja, hogy a kényelemnek ára van, mivel a kapszulás kávé a csomagolás és gyártás miatt értelemszerűen drágább mulatság, mint megvásárolni egy zacskó szemes kávét.

Érdemes ilyet vásárolni?


Mindamellett, hogy nem fogom lecserélni a tuningolt Gaggiát és a Fiorenzato F64-es őrlőmet kapszulás kávégépre, viszont mellettük simán megfér és merem ajánlani azoknak, akik a fentebb leírt kompromisszumokkal együtt tudnak élni.

Megfelelő kapszula választásával egészen jó kávékat ihatunk, gyorsan, kényelmesen, konstans minőségben, mindenféle hozzáértés nélkül. A Pascucci Mild kávékapszula nekem tetszett, és bátran ajánlom kipróbálásra.