A világ legjobban várt kávés rendezvénye
A Word of Coffee kétségtelenül a kávés szakma legfontosabb eseménye, ahol a világ legelismertebb kávépörkölő üzemei, kávégépgyártói, baristái és szakértői vesznek részt. A BWT water+more immár 7 éve a rendezvény szponzora, amit idén első alkalommal szerveztek meg Magyarországon. A BWT a kiállítás szponzoraként és házigazdájaként saját bemutatóval is készült a C5-ös standon, de a vállalat a World of Coffee Events (WCE) globális barista verseny szervezésében is részt vett.
A BWT water+more kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a kiállítás résztvevői a lehető legoptimálisabb vízminőséget használhassák a kávé elkészítéséhez, ezért kezelt vizet biztosít mindenki számára, sőt, a „The Village” szekcióban, ahol a világ minden részéről érkező kávépörkölő üzemek, kávétermesztők, kávézó üzemeltetők és kávégép gyártók képviselői állítanak ki, saját BWT víztöltő állomást is kiépített.
Bemutatkoztak a BWT legújabb technológiai megoldásai
A BWT water+more standján az érdeklődők megismerhették a különböző alkalmazási területeknek megfelelő modern vízkezelési megoldásokat, amelyekkel a helyi vízminőséghez igazított módon járul hozzá a cég a kiváló minőségű kávéitalhoz. A BWT vízkezelő technológiáival jobb extració érthető el, így az hozzájárul ahhoz, hogy a kávébab több mint 800 aromaanyaga akadálytalanul felszabadulhasson. Ez utóbbi rendkívül fontos a kávépörkölő üzemek, a kávézókat és az éttermeket üzemeltetők, valamint a kávégépek gyártói és a gasztronómiai szaküzletek tulajdonosai számára. A BWT vízszűrők ugyanis hatékonyan óvják a gépeket a vízkövesedéstől és a korróziótól, így használatukkal a fenntartási költségek jelentősen csökkenthetők.
BWT bestmax
A helyszínen az érdeklődők megismerkedhettek a BWT bestmax szűrőrendszerrel, amely a vízkezeléssel kapcsolatos igények 90%-ára nyújt optimális megoldást.
A termékcsalád részei a BWT bestprotect és a BWT bestmax PREMIUM nevű speciális vízekezelők, amelyekkel még a gipszlerakódások is megakadályozhatók. A BWT bestmax PREMIUM alapja a forradalmi, szabadalmaztatott Mg2+ technológia, amely egyensúlyba hozza a vízben lévő ásványi anyagokat: az ízhordozó magnézium aránya magasabb lesz a kalciumhoz képest, így a kávé aromái még jobban kiteljesedhetnek. Az érzékszervi jellemzők erősödését a Zürichi Alkalmazott Tudományok Egyeteme (ZHAW) által elvégzett vizsgálat is igazolta.*
BWT bestaqua COFFEE
A vendégek megtekinthették továbbá a BWT bestaqua COFFEE víztisztító készüléket is, amely lehetővé teszi a baristák számára nagymennyiségű víz kezelését. A teljesítménye ellenére is kompakt berendezés a fordított ozmózisos eljárás és az azt követő, magnéziummal történő dúsítás után bármilyen vezetékes ivóvízből optimális minőségű vizet állít elő a kávékészítéshez.
BWT besthead FLEX
A BWT mindemellett bemutatta új fejlesztését, a BWT besthead FLEX szűrőfejet is, amely a világon a legrugalmasabb csatlakoztatási megoldást kínálja a vengéglátóhelyek számára, lehetővé téve a szűrőberendezések szűk helyekre történő beszerelését.
A BestWaterToolkit applikáció
A BestWaterToolkit alkalmazás különösen hasznos azon kávészakértők és baristák számára, akik gyakran utaznak. A World of Coffee szakkiállításon a BWT water+more csapata segítségével megismerhetik az új alkalmazás lehetőségeit, amely fontos segítség annak meghatározásában, hogy a célországban milyen vízkezelési megoldás ajánlott.
Kávékülönlegességek egy bajnoktól
A BWT standján több elismert barista, köztük Kis Zoltán tartott bemutatót, aki 2012-ben a WCE cezve/ibrik kategória világbajnoka (török kávékészítés) volt. A látogatók megkóstolhatták a bajnok által készített kávékülönlegességeket, és megtapasztalhatták, hogyan befolyásolja a víz minősége a kávé ízét.