KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Januári újdonság a Kapuczinertől

Kapucziner Pápua Új-Guinea Bunum WoPápua-Új-Guinea az Indonéz szigetvilágban, a világ másik felén helyezkedik el. Vad és természetes őserdő borítja a sziget nagy részét és megannyi vulkán. 1927-ben csempészték a szigetre a méltán híres, és manapság a világ legjobb kávéjaként számon tartott, Jamaikai Blue Mountain fajta kávécserjéit, hogy itt is meghonosítsák a legjobb minőségű kávéfajtát.

Mivel az éjhajlat a két szigeten nagyon hasonló, illetve a talaj Pápua-Új-Guineában még termékenyebb, ezért az itt termelt kávé még zamatosabb.
A Bunum Wo ültetvény a Wahgi-völgyben, az ország nyugati hegyvidékén található 1600 méter tengerszint feletti magasságban, kávét és teát is termesztenek ezen a területen. Az érett kávécseresznyéket kézzel szedik, szelektálják. A feldolgozást a szüret napján megkezdik. Mosott eljárással dolgozzák fel a termést, szigorú ellenőrzés mellett. A kávébabokat a napon szárítják. A kávécserjék részleges árnyékolását őshonos fákkal oldják meg. A specialty minősítésű (89 pontos) arabica zöld kávét GrainPro többrétegű légmentes zsákban szállítják, hogy a legjobb minőséget biztosítsák a szállítás végére is. Jelképük a gyönyörű pápuai kék pillangó, amelyet minden zsákjukra rátesznek.

A Pápua Új-Guinea Bunum Wo kávénk alapvetően komplex testes ízvilággal jellemezhető enyhén füstös hangulattal. Az espresso és tejes kávék kiváló alapanyaga.

Megvásárolható a Kapucziner webáruházában