Catler ES9010 és CG8030 nyúzópróba - ismerkedés

Nyomtatás
Catler ES9010 és CG8030 nyúzópróba - ismerkedésFolytatódott az ismerkedésünk a Catler csúcsgépével. A mindennapi használatok során szembesül az ember azzal, hogy mennyire átgondolt a gép felépítése. Hogy mikre is gondolok?

Catler ES9010 és CG8030 nyúzópróba - víztartályAkárhogy helyezzük el a gépet, a víz utántöltése rendkívül egyszerű. Lehet hátul a víztartályt kicsúsztatva, vagy felülről egy „liftes” ajtónyílás felnyitása után.

A zsinór hossza pont annyi, amennyire szükségünk van, mert a többi be tud csusszanni a gép erre kialakított nyílásába, amit még külön egy műanyag burkolattal is védtek, hogy ne sérülhessen a vezeték.

Catler ES9010 és CG8030 nyúzópróba - felső víztartály beöntésA dual bojler igazán nagyszerű dolog, ha valaki rendszeresen fogyaszt tejes italt. Nincs várakozás a gőzre, az azonnal rendelkezésre áll, és amíg folyik le a kávé el is készíthetjük a tökéletes tejhabot. Ezt a részt külön kiemelném a gépen. Valahogy nagyon el van találva a gőzteljesítmény (hőfok külön menüből szabályozható), és a fúvóka kialakítása, mert szerintem ezzel a géppel bárki képes tökéletes tejhabot előállítani. Nincs macera, mint egy hagyományos gépnél, hogyha megint kávét szeretnénk készíteni, hogy visszahűtsük a gépet, így gyakorlatilag egy nagyobb társaságot is könnyedén megkávéztathatunk, igényektől függetlenül.

A csepptálca is szuper. Kellően nagy, patentül csusszan és bár nem új keletű, de ötletes a kiürítésre figyelmeztető felirat.
A kávé minőséget is sikerült javítanom, a karon történő forró víz átengedéssel, hogy az is tökéletesen forró legyen. Így egészen élvezhető végeredményt kaptam, de még nem százas (vagy csak nekem túl nagyok az elvárásaim).

Most egy kicsit elbúcsúzunk, mert a Catler nagyon segítőkész, és átnézik a gépet, hogy nem-e valami szoftver vagy egyéb dolog áll a probléma hátterében (vagy csak én vagyok a béna). Mivel itt is megjelent egy korábbi teszt Paljoc tollából, akinél ilyen jellegű anomália nem jelentkezett, és rajta kívül is sokan nagy megelégedéssel használják a készüléket.

A visszaérkezés után viszont videókkal és fotókkal megspékelt ütköztetős teszt lesz, amikor ugyanazon kávéval, őrlővel és adagmennyiséggel fogok kávét készíteni három készüléken (Catler, Gaggia Classic PID+rézcső tuning, QuickMIll 0650).