KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

La Pavoni „karmesterei” – beszámoló a Húzz egy shot-ot! versenyről

Pavoni Challenge versenySzámos érdeklődő és versenyző részvételével került megrendezésre a „Húzz egy Shot-ot!” La Pavoni verseny, melyen az Europiccola kávégépek és a „karmesterek” kaptak főszerepet. A Sirha Vendéglátóipari Szakkiállításon a Bocuse d’Or Budapest 2016 nemzetközi chef verseny és a Magyar Barista Bajnokság adta meg az alaphangot az eseményhez.

A résztvevők felkészülten érkeztek és színvonalas teljesítményt nyújtottak, annak ellenére, hogy elmondásuk szerint korábban még nem használtak Europiccola kávégépet. A legtöbb versenyző kávékedvelőként nevezett, de barista tapasztalattal rendelkezők is képviseltették magukat.

A feladat egy nyitott szűrős dupla ristretto és egy cappuccino készítése volt, melyre 15 perc állt rendelkezésére. A résztvevők nagy többsége jól választotta meg a kávékészítési hőfokot, melyben segítségükre volt a fejen elhelyezett hőmérőcsík. Ezt követően a kar megfelelő intenzitású lehúzásával, ideális nyomásprofilt biztosítva, kitűnő italokat varázsoltak a zsűri asztalára.

A zsűrit Laczkó Gábor a Kávékalmár kávépörkölő tulajdonosa és a manuális, karos gépek szakértője, Hegyes Ferenc barista és Europiccola kávégép tulajdonos, illetve Iványi Bence a Pellini Caffé baristája képviselte. Az értékelés során, részletesen értékelték a kávékészítés technikai elemeit és az italok minőségét vizuális és íz élmény szempontjából.

A legkiemelkedőbb teljesítményt Török Sándor nyújtotta, aki a precíz előkészületek és a tökéletes hőfokválasztás mellett, ideális és egyenletes átfolyási sebességgel, kitűnő italokat készített, így megnyerte a fődíjat egy La Pavoni Europiccola kávégépet. Imrei Zsuzsanna bátorságát tükrözte, hogy kávérajongóként, egyéb szakmai tapasztalat nélkül nevezett a versenyre, ami egyáltalán nem látszott a teljesítményén. Sőt, igen szakszerű produkciót nyújtott, kiérdemelve ezzel a második helyet. Melczer Attila pedig, minden részletre kiterjedő precizitásával tűnt ki a mezőnyből, ami a harmadik helyre volt elegendő. Összességében a teljes mezőny kiemelkedőt alkotott, mindenki hamar ráérzett a La Pavoni Europiccola kávégép működésére és rutinos mozdulatokkal kezelte ezt a csodálatos eszközt.

Pavoni Challenge verseny képek


A barátságos hangulatú rendezvény összehozta a manuális kávégépek iránt érdeklődő kávéimádó közönséget, illetve remek alkalmat teremtett arra, hogy testközelből is megismerhessék a méltán népszerű La Pavoni Europiccola kávégépeket.