KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Továbbra is a „TOP 5” kategóriában a LOLLO Caffé (x)

Lollo Caffe Sirha kiállításMájus elején a gasztro világ figyelme Magyarországra összpontosult, hiszen Budapest adott otthont két rangos gasztronómiai rendezvénynek: a világ legrangosabb szakácsvetélkedőjének, a Bocuse D’Or európai döntőjének és a Sirha Budapest 2016 szakkiállításnak. Mindkét rendezvény kétévente kerül megrendezésre, a szervezést dicséri, hogy a két eseményt egy helyszínen a Hungexpo területén belül rendezték meg, így különösen sok érdeklődő látogatott el idén a kőbányai vásárvárosba.

A Bocuse d’Or európai döntőjének a végeredménye pedig szó szoros értelmében megkoronázta ezt az eseménysorozatot, a magyar séf, Széll Tamás és csapata állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Bocuse d’Or versenyt nagyon komoly érdeklődés kísérte, már hetekkel a rendezvény előtt nagyon sokat foglalkozott vele a nyomtatott és az elektronikus média. Érezhető volt előre, hogy így a vele egy időben megrendezésre kerülő Sirha kiállítás is nagyon „erős lesz”. Ez valóban így történt, a kiállítók kitettek magukért.

A Sirha kiállításon belül külön szekciót alkotottak a kávés cégek. A komoly szakmai múlttal rendelkező nagy magyar és multi cégek most sem bízták a véletlenre a dolgot. Komoly méretű elegáns standokkal jelentek meg idén is, így sok látogatót vonzottak. Külön kis szigetet alkotott az olasz szekció, ahol itáliai pörköldék kínálták portékájukat kóstolásra.

Lollo Caffe Sirha kiállítás standLollo Caffe Sirha kiállítás kóstolásLollo Caffe Sirha kiállítás kávé


A kisebb kiállítók közül pedig a LOLLO Caffé standja is nagyon sok látogatót vonzott. A bevált dél-olaszos karakterű, keveréket a - LOLLO Caffé Classicot - kóstoltatták, mely egy Nápolytól néhány kilométerre fekvő olasz városkából érkezik. Ennek a kávénak a teszteléséről már olvashattak a Kávékorzó Magazin oldalain.

Lollo Caffe Sirha kiállítás kávéstandE mellett a tavaly májusban bemutatott "elit kategóriát" képviselő GRAN CUVÉE került a rivaldafénybe.
2014-ben a LOLLO Caffe Classico keveréke a magyarországi "Top 5" kategória díjazottja lett. Úgy tűnik továbbra is tartja kiérdemelt pozícióját a piacon, hiszen a kóstolói visszaigazolások, illetve a három napig tartó vásáron az olasz vendégek jelenléte - akik önkényesen jelölték ki a LOLLO Caffe standját, mint az otthon ízét biztosító pontot - méltán igazolja, hogy továbbra is a "Top 5"-ben a helye a LOLLO Caffè-nak.

Lollo Caffe Sirha kiállítás csészePozíciójuk megerősödését jelzi az, hogy ez év márciusában megkezdték a Dolce Gusto kompatibilis kapszulák gyártása is, így LOLLO Caffé mostantól gyakorlatilag az összes egyadagos (monodose) rendszerhez ajánl kompatibilis kapszulákat. Nevesítve: elerhető az E.S.E. Pod mellett a NESPRESSO, a LAVAZZA Blue, a LAVAZZA ESPRESSO POINT ( EP), a LAVAZZA Modo Mio, illetve az említett Dolce Gusto kompatibilis kapszula is.

Persze ezzel nem ért véget a LOLLO Caffé idei „robbantása”, terveik között szerepel egy referencia kávézó létrehozása és az olasz gasztronómiát más módon is szeretnék népszerűsíteni Magyarországon, de erről majd a jövő hónapban fognak részleteket elárulni… Mi ott leszünk… És persze meg is írjuk…

Dr. Gerlán László
Formative Zrt.