Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. - tudtuk meg a forgalmazótól.
Tisztelt Olvasó!
Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől, mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.
Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :
Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pontÍz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont
A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!
Kávé típusa: Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso
Ár: 80 - Ft/db , Forgalmazó adatai
Lorien:
Jellegzetesen egyszerű, de ízlésesen elegáns csomagolású pod. Tömörítése nem az igazi, akármennyire is próbáltam utólag igazítani rajta, a tökéletes lefolyás messze tűnik, 18-20 mp fölé nem sikerült tornászni. Valószínűleg a hőfokkal szintén lehettek problémáim, mert nem sikerült kellően lehűteni a gépet, pedig ez a műfaj nem az efféle gépészkedésről szól. Krémje világos mogyoróbarna, enyhe mintázódásra hajlamos. Mennyisége megfelelő, de a cukrot még nem tartja, csak esését tompítja. Állaga, olajossága jó, feltapad a csésze falára, keverés után is újra összeáll. Mivel valószínűleg nem tudtam eléggé visszahűteni a készüléket, így nem tudtam igazán jót csapolni belőle. Kakaós, csokoládés, pörkölt gabonás, robusztás-fűszeres, mokkás ízek jellemzik, ami önmagában jó is lenne, de az utóíze számomra már zavaróan kesernyés volt, ráadásul hosszú ideig megmaradt. Másfél-két mokkáskanálnyi cukor ezt szerencsére szinte teljesen elvette. Tejes italban jobban tetszett. Koffeintartalmát közepesen magasnak éreztem.
Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 4 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 5 / Összpontszám: 17
Név | Krém | Íz | Test | Ár | Össz: |
Lorien | 4 | 4 | 4 | 5 | 17 |
A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.
Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!