KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Miscela D’ Oro : Single Decaf POD kóstoló

Miscela D’ Oro : Single Decaf POD kóstolóAz Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Miscela D'oro kávék hazai forgalmazójától, a Galéria-Café Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Miscela D’ Oro : Single Decaf POD kóstoló csomagolásKávé típusa: Miscela D’ Oro : Single Decaf POD

Ár: 93 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

A messinai cég terméke 18 darabos gyűjtőben érkezett, 7 grammos „single” podokkal. A csomagolás tetszetős, egy matt fehér-kék-barna tasakban van a kávé, kellemes tapintású az anyaga. A tömörítése teljesen jó, de aki nagyon vékony „bébiegér” lefolyást akar az még utólag tömöríthet rajta, én nem éreztem ennek szükségességét. A lefolyás szép, hamar felkrémesedik az ital, végig egyenesen, nem táncolva folyik. A krémre panasz nem lehet : bőséges, jó vastag, a csészét nagyon szépen megfesti. A kávé hozza a szicíliai kávék jellemzőét : masszív étcsokoládé, kakaópor , utóízben egy kis keksz, mandula sejlik fel. Testessége kiváló, semmiféle mellékíze nincsen, egy vakteszten szerintem senki nem mondaná meg, hogy koffeinmentes kávét fogyasztott. Bátran ajánlom ezt a podot otthoni, irodai felhasználásra is, kiválóan megállja a helyét!

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 5 / Ár-érték arány: 7,5 / Összpontszám: 24,5

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 5 7 5 7,5 24,5

Miscela D’ Oro : Single Decaf POD podos kávéteszt kifolyásMiscela D’ Oro : Single Decaf POD podos kávéteszt krémMiscela D’ Oro : Single Decaf POD podos kávéteszt eszpresszó


 
Jellemzők
Összetétel:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!