Kávét szolgál fel a robot

Nyomtatás
kávét szolgál fel a robotHa már ahhoz is lusták vagyunk, hogy a kávéfőzőbe vizet és kávét töltsünk, és megnyomjuk a gombot, akkor sem kell megijedni. Már erre is van robot - nem is akármilyen!

Vészjóslóan közeledik Asimov utópiája, egyre több olyan robot jelenik meg mostanában, amelyek az ember munkáját hivatottak átvenni. Igaz, még csak rendkívül egyszerű funkciókról van szó, mint például a kávéfőzés, de a koreai Yujin Robot vállalat szerint érdemes az olyan lusta népekre is gondolni, akik ahhoz is lusták, hogy vizet töltsenek a kávéfőzőbe.

Na persze azért itt többről van szó: a CAFERO nevet viselő robot leginkább élő show-elem, amely a vendéglátásban lehet igazán nagy fegyver. A robot fején egy érintőképernyő található, amelyen kiválaszthatjuk, hogy milyen kávét szeretnénk elfogyasztani, majd a gép udvariasan elgurul mellőlünk, és két perc múlva hozza a friss, gőzölgő kávét kedvenc bögrénkben. Nyilván csak az az érdekes ebben, hogy ezt egy gép csinálja, de hát kell a cirkusz a népnek, tudták ezt már a rómaiak is. Csak ott még legalább felálltak, ha enni, vagy inni akartak valamit.

Forrás: Terminal