KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tömörít és Húz = Tamp & Pull

Tamp & Pull 3 kávézóA napokban nyitott a harmadik T&P kávézó. Mint három testvér, de mind a három külön egyéniség.

 

 

Az első a „pici” a Czuczor utcában. Pár asztal, kevés szék, domináns piros színnel. Inkább elviteles, mint leülős beszélgetős a hely. (Lásd: Michelin csillagos étteremből Take away cikket)

Tamp & Pull kávézó 1

A második a „nagy” a Váci úton. Térben nem szűkölködik. Van elvonulós hátsó rész és a sarokban elhatárolódik egy kicsike oktatóterem is. Itt aztán van mindenféle szín. Talán ez próbálja ellensúlyozni a túlzott minimál stílust.

Tamp & Pull kávézó 2

A napokban megnyílt harmadik a „manager” a Szabadság téri Bank Centerben. Az előző kettő jó tulajdonságai összegyúrva, plusz még egy kicsi design, még a rézcsövek is külön geometriában szaladnak a falon.

Tamp & Pull kávézó 3

A La Scala gép „meztelenre” van vetkőztetve, csak egy plexi lap védi a testét. Jelzés értékkel megjelenik egy keskeny pult, ahol a „gyorsjárat” ihatja italait, de az „oldalhajóban” kényelmes székeken ülve lehet tárgyalni és persze kortyolgatni a legújabb kreatív italokat.



Bármelyikbe nyitunk be, betéréskor egy valamiben biztosak lehetünk. Mind a három helyen magasan képzett baristák állnak velünk szemben a pult mögött. Hogy lenne ez másként, amikor a szakmai irányítást Molnár Attila (négyszeres magyar bajnok, világbajnoki 6. helyezett) biztosítja.

A kávé - az italok alapanyaga - Stephen Leighton angliai pörkölő műhelyéből származó farmszelektált, kiváló minőségű Has Bean. Minden hónapban 3 különböző kávéval dolgoznak a baristák: külön a presszóhoz, a tejes italokhoz és az alternatív eszközökkel készült italokhoz.



És végül egy nagyon fontos információ az olasz vonal kedvelőinek. Nyugodtan látogassák a helyet és barátkozzanak eme elsőre kicsit szokatlannak tűnő aromavilággal. Érdemes!

Forrás: Kávékóstoló Blog